Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 23. prosince 2012

Shrnutí uplynulého týdne (51.)

Předvánoční týden nějak moc vánočně nevypadal, sám se orientuji podle nedělních adventních koncertů v televizi, což je v mém okolí jediný spolehlivý příznak, že se vánoce opravdu blíží. Možná že je nějaká finanční krize, protože až teprve v tomto týdnu začalo být v centru města těsno od aut, které se snaží dojet do obchodního centra stojícího tamtéž.

Mám-li se netradičně věnovat ve svých shrnutích netradičně světu či jen blízkému okolí, musím začít tím největším "problémem" který v tomto týdnu byl a tou byla apokalyptická vize konce světa v den slunovratu. Sám jsem na konec světa nevěřil a dělal si z něj spíše srandu (Varování před zatměním oblohy 21.prosince !!!), navíc v koutku duše věřil, že se stane něco pro lidstvo dobrého, ale od chvíle, kdy jsem došel ráno do práce mě pojala jediná touha: Jít okamžitě domů, zatáhnout rolety a počkat, až se všichni vyblbnou a zklidní. A doma se samozřejmě vyspat, protože jsem už zase v tomto týdnu dělal přesčasovou práci, možná se o mě pokoušelo i nějaké to nachlazení.

V pátek 21. prosince se (mě) nestalo vůbec nic. Obdržel jsem akorát poměrně nečekaně zadarmo jedno postarší PC, které údajně bylo z nějaké firmy a 3/4 roku leželo v garáži. Dělám počítačáka už drahně let, ale o tento počítač se z pohledu Windows updatů nestaral o dost déle, takže celé nedělní odpoledne instaluji (naštěstí vždy jen kliknu a pak půlhodinky dělám něco vedle, než se oprava dostahuje z internetu a aplikuje, aby následně přišla na řadu oprava opravy, pak oprava opravy oprav, pak oprava opravující problém, pokud se zkřížily dvě jiné opravy... UUUUAAAAAAA !!!!

Ale abych se vrátil k pátku - dozvuky "nepovedeného konce světa" na sebe nenechali dlouho čekat - začaly se objevovat vtípky na téma mayského překlepu roku z 2012 na 3012, pak že onen text je špatně přeložen- dle vědců "bude mezi námi konec světa", dle vtipálka: "...bude mezi námi konec. Květa"

Objevilo se i několik podivných požárů - u nás hořela nová prodejna nábytku, v Rakousku tři kostely, atd. atd. vše několik hodin poté, co už bylo jasné, že konec světa fakt nebude ani podle místního času v Mexiku, kde Mayové žili a žijí.

V sobotu jsem se obával toho, že si s jedním kamarádem nebudu mít co říkat po plánovaný čas schůzky v čajovně, byť jsme se půlroku neviděli, aby se ve výsledku ukázalo, že jsme nezavřeli klapačky a ještě o hodinku byla schůzka delší, abychom stejnak nedopovídali vše, co bychom chtěli. Dost jsem se i poděsil, kdy jsem nadhodil můj problém s kolegy a tento kamarád mi to na svém příkladu vykreslil tak, až jsem se děsil. Do puntíku stejně mi popsal to, co se mu dělo v práci, ze které právě kvůli tomu k poslednímu prosinci odchází a do puntíku mi vykreslil mé kolegy, jako by se s nimi stýkal roky. To mi zabolelo a dalo nějaké náměty na přemýšlení.

PS: Když se dívám na tuto stránku http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dates_predicted_for_apocalyptic_events - zjišťuji, že už jsem prožil tolik konců světa, že už se začínám divit, že jsem je všechny přežil....