Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 11. srpna 2014

Dovolená /5./

Alkohol na pracovišti je zakazován, ale všichni tak nějak tuší, že tam, kde se k tomu nepřistupuje tak striktně, (anebo není vedoucím zapřisáhlý abstinent), se občas objeví malá lahvinka na připití si k narozeninám ke konci či po konci pracovní doby.

Na dětském táboře pořádaný spolkem, jehož jméno se zde nevyslovuje, jsou už nějakou dobu pravidla jasná - žádný alkohol před dětmi, dítě nesmí poznat že se něco dělo, žádný alkohol mezi budíčkem a večerkou dětí.

Letošní hlavní vedoucí to řekla jasně - chceš si dát večer po večerce něco? Tak vyjdi za tábor a vrať se až vystřízlivíš, třeba spi i ve strouze, protože jinak porušuješ ...... a vyjmenovala několik zákonů a vyhlášek.

Takže když nastala situace, že dva vedoucí měli narozeniny ve stejný den, bylo ji nutno řešit, mimo jiné i tím, že někdo musel zůstat v táboře a střízlivý. Odnesli to "skřivani", tedy já a E*M* a pár kolegyň, které nemají potřebu slavit popíjením do noci.

Letos to dopadlo snad úplně nejlépe, protože po táboře byl v noci klid...A to že mě kolega vytrhl brzy ráno ze spánku, když se vracel? Čert to ven, zvlášť když o 3 hodiny později byl úplně v pohodě a pracoval.

Nechvalme však dne předvečerem, uvidíme, co se nám objeví ve "feedbacku" ať už oficiálním ("Anketa") nebo neoficiálním po skončení tábora....