Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 28. srpna 2014

Invaze na Ukrajinu

Dneska se celý den objevuje hláška "Rusko provedlo invazi na Ukrajinu". Na internetu se objevilo následující shrnutí:

- výsadkáře zavál vítr kam neměl (http://goo.gl/kx9kOR) a na Ukrajině skončili omylem. Kanaďané byli tak hodní, že pro Rusko pro příště připravili mapu, aby se chudáci zase nezatoulali (http://goo.gl/MLwsKP)

- po Ukrajině se asi prohání T-72, který vlastní pouze ruská armáda (http://goo.gl/g4HyHF), ale Rusko (zatím) pořád tvrdí, že tam žádné neposlalo.

- ruští vojáci tam teda prý nakonec jsou, ale jsou tam v podstatě na dovolené (http://goo.gl/4MfWTq). To se někdo má, že si může jet na dovolenou služebním tankem.

- Putin hraje jak je ochotný vyjednávat a řešit, mezitím (asi omylem v rámci cvičení) obsadili Novoazovsk a jdou si pro přístav v Mariupol, což je strategicky podstatné z toho důvodu, aby mohlo na Ukrajinu pomalu začít bloudit i námořnictvo.

- civilní obyvatelstvo nesmí opustit město Novoazovsk. Určitě to nemá co dělat s živými štíty.


- samozřejmě že na Ukrajině už padlo několik ruských vojáků. Když jejich rodiny řeší co s nimi je, dozví se že byli zabiti při nehodě ve výcviku.

... a každý den je nějaká nová perlička.
Připadá mi to jako jeden velký vtip. Jestli má toto být začátek třetí světové války, tak se někdo za sto let bude při čtení toho jak to začínalo asi hodně bavit.

Je hrozné vidět, jak je Evropa při napadení naprosto bezbranná.


Říct se na to v podstatě nedá nic, než že se všechno zde zmíněné nechá dohledat na netu...