Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 9. září 2017

Příliš chytré hodinky

Jak jsem psal v předchozím příspěvku, obdržel jsem hodinky, ale zapomněl popsat jaké. Jsou to tzv. chytré hodinky, které mají v sobě zabudované pár čidel, takže mohou počítat kroky, ale také kontrolovat kvalitu spánku - jak kroky, tak spánek tyto konkrétní hodinky odhadují podle toho, jak moc se mění pohled minikamerky na okolí. Jmenovat typ hodinek netřeba, protože jak už řekl jistý hrdina v jedné filmové klasice: "Ať je na to čipu napsáno MADE IN USA nebo RUSSIA, vždycky to vyrábějí číňané.

Jo a ještě dodám, že tento konkrétní typ má spotřebu energie udělanou tak, že je nemusím dobíjet denně případně v kratších intervalech, což je jejich velké plus.

Vědom si výše zmíněného, zkusil jsem po dvě noci hodinky spánek sledovat, poprvé bez pokusu je ovlivnit a byl jsem zvědav, jakým způsobem spánek vyhodnotí. Nedostatek čidel byl předpokladem hodnocení stručného, a taky že ano. Hodnoceno bylo jedním slovem.

První noc mi to ukázalo anglické slovo POOR, tedy "špatný" a já se tak podivoval, čím by to mohlo být a proto jsem je po druhou noc sledoval. Tím, že mám zhruba 90 minutové spánkové cykly, měl šanci se na ně podíval celkem třikrát za noc, respektive čtyřikrát, protože jsem se na ně podíval už po prvních deseti minutách. Startoval jsem na slůvku GOOD, a toto slůvko bylo i po prvním spánkovém cyklu. Po třetím cyklu už tam bylo POOR.  Zkontroloval jsem si postel a pochopil, že se při třetím cyklu příliš mnoho vrtím,

Byl jsem z toho trošku rozvrkočen, protože mi hodinky pomohly zjistit to, co jsem už věděl: Že můj třetí cyklus už není dobrý, protože je rušen zvuky z okolí a i podvědomě vím, že půjdu brzy do práce. A jak jsem se svým pocitem rozvrkočení naložil? Třetí noc byly hodinky tam, kde mají být. Na stole...

A tak vím, že jsem spal GOOD, i když by někteří tvrdili opak :-)