Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 14. září 2017

Týden s jubileem 2. díl- Druhý týden

Fotka hrnečku už s prvním čajem
Týden s jubileem se přehoupl do dalšího týdne a hned zítra mě pravděpodobně čeká vyvrcholení celého dění.

Skoro se až bojím co přijde, protože už dnešek mě poslal do kolen, naštěstí až v kanceláři a nikoliv na obědě, kde jsem obdržel zabalený hrneček. Bylo to dost ve spěchu, tak jsem se na nápis podíval právě až v kanclu.

A začal bulet.

Po tom všem, co mě potkalo jenom v tomhle týdnu a za všechnu tu práci za ty roky mě to potěšilo.

Tenhle těšící pocit ale musím udržovat, aby mi ho nepřebil pocit zodpovědnosti, protože chci aby spokojenost s mojí prací pokračovala a to všechno okolo toho (jako že se mi příjemně pracuje, usmívají se na mě a tak)

Jenže je tu i pocit další, horší, který je způsoben tím, že jsem v práci na našem oddělení nejdéle, což znamená, že jsem si většinu kolegů musel odchovat, aby uměli vše co já. Alespoň to nejdůležitější z toho, protože specialitky mi tak jako tak padnou na hlavu (zvlášť pokud se dělají jednou za tři roky - po prvních třech letech to novému kolegovi poprvé ukážu, po šesti letech si to zkusí pod mým dohledem a až za 9 let to bude umět udělat podle návodu co si sám napsal z prvního předvedení)

Jenže - ono to skřípe. Co s tím ale mohu dělat, když například dva ze tří kolegů nedokážou dbát ani na základní poučku: "Na počítačové analfabety se usmívám, vztek si vybouřím až v suteréním kanclu"

Tento druh výchovy jsem už vzdal, protože komu není rady, tomu není pomoci. A duševně se s tím i smířil. Leč při takovýchto příležitostech mě z toho stále bolí u srdce...