Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 12. září 2017

Proč mám takový dojem, že ...

Proč mám takový pocit, že .... mě pár lidí z vyšších míst začali považovat za záchranáře blbostí, kteří si vymyslí jiní?

Tak nám například naše GŘ, ve snaze ušetřit, vyhlásilo výběrové řízení na provozovatele pevných (analogových) linek, aby se co nejvíce ušetřilo. Vyhrála to firma X. Všeobecně se předpokládalo, že "to" převezme stylem jedna ku jedné, tedy že technologie zůstane, jen prostě budeme platit někomu jinému. Takto se to obvykle dělává.

To jsme se ale mýlili, takže když při mém odjezdu na akci na začátku září, skoro hodinu po konci pracovní doby přijel technik a chtěl montovat zásuvku na nový přívod, tak nás to překvapilo. Ale budiž, řekli jsme si, to by mohlo být. Samozřejmě tam přišla technologie digitální. Tudíž i nutný převodník.

A tady nastává první problém, protože při výpadku proudu se okamžitě vypne i telefonní linka, což je u linky, která slouží jako přípoj pro hlídací hardware, značný průšvih. Než se to dořešilo, tak byla provedena migrace....

A samozřejmě průšvih, protože po přepojení drátů na novou linku "to" nefungovalo. Takže zbyteček pondělí jsem volal na všechny strany, ale technik provádějící onu migraci netušil v čem je problém. A na našich dalších pobočkách totéž.

Zde právě nastává čas pro moji roli, protože jsem to zachraňoval já, protože na budově P* se s novou zásuvkou technik netrefil do správné místnosti no a protože jsme mu to místo ukázali my (= kolegové), tak nemáme nárok na předělání zdarma, takže jsem jak tydýt protahoval kabel do správné místnosti, zoufale telefonoval na všechny strany a ze střípečků informací si skládal obraz....

Můj šéf dostane "fakturu" tohoto znění

Mimořádné odměny: 500,-
Z toho:
Zavolání správnému člověku: 5,-
Vědět kterému: 495,-

Až když jsem se dostal k "technikům ze sklepa", tak ti mi problém opravili za 90sekund. Na třech pobočkách tedy za trojnásobek daného času. Sice to jedno zařízení na pobočce F* budu muset jít zítra restartovat, ale co už.

Nervy mám aktuálně na pochodu, protože netuším, jak kolem toho průšvihu probíhala porada na kraji, protože probíhala v době, kdy nešlo nic...

PS: Firma X analogové linky "vůbec neumí"