Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 30. ledna 2018

Prezidentské volby 2018 - druhé kolo [dozvuky]

- to je hrozný, koho lidi zvolili
- a tys volil(-a) ?
- ne
- *** PLESK ***

Ano ano, tento skorovtip by měl pravděpodobně nejenom zaznít mockrát, ale hlavně to poslední proplesknutí. A já to už jednou prožil a bez toho proplesknutí...

Jinak je vždy zajímavé počkat o den déle na to, jak se které výmluvy na dění v sále objeví (Prezidentské volby 2018 - druhé kolo [sobota]) a taky na reakce světa, ale také blízkého okolí.

Takže okolí si všímalo už poslední TV debaty proběhlé na CT24, kde zaznělo na konci několikero vět, které si všichni pamatují a které prý přispěly k porážce Jiřího Drahoše, kdy Miloš Zeman na závěr pozval voliče k volbám a Jiří Drahoš hovořil o "nevolení Zemana"

Pár lidí co poslouchalo první poděkování Miloše Zemana a tři otázky tisku, tak si všiml, že Miloš Zeman první dva novináře urazil... To že pak narážel na celý novinářský stav si uvědomovalo už méně lidí a to chápu, protože některé z jmenovaných kauz vidím stejně jako on.

Vše ale zastínila rvačka o záznam muže, který zkolaboval. Dá se říct jistě, že tam byl alkohol, ale:

A právě toho druhého titulku si povšimněte. Novinář se pral s novinářem a ten opilý byl, světe div se, taky novinář....

To že tu máme dělení lidí dělající stejné věci na dvě skupiny, přičemž ta druhá smí více, to už jsem zažil a nejenom na vlastní kůži.

Čili novinář č. 1 se dostal do míst, kde se slavilo volební vítězství a sťal se tam. Pak, když se doslavilo, tam směli další a dle rozhovoru s dalším novinářem už bylo k dispozici jen nealko ( Jen jsem se zastal kolegy a dostal pěstí, líčí incident napadený kameraman)


Novinář č. 2 ho bránil tím, že rozdával pěsti, ale stejný problém. Ač má novinářsko visačku, pobýval na té straně sálu, kam novináři dlouho nesměli

... [Novinář č. 2] se pod omluvu podepsal jako redaktor Pražského zpravodaje, za stejné médium byl také akreditován do volebního štábu Miloše Zemana. Podle vydavatele Pražského zpravodaje Aleše Fritschera ovšem pracuje [Novinář č. 2] jako externí redaktor a u voleb byl na vlastní pěst.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/napadeni-karel-slezak-novinari-volebni-stab-milos-zeman-potycka-p8e-/domaci.aspx?c=A180129_144400_domaci_nub

No a na závěr ještě dva články:


DODATEK: