Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 9. září 2018

Jen pro otrlé

Tenhle víkend měl být takový, jakých bylo už dobře sedm či osm, tedy s výletem do jednoho východočeského městečka, kde odsoudcuji jeden sport a budu hlídat další hřiště, zapisovat výsledky, no a protože ty výsledky budu psát na antukovém hřišti, tak budu i něco málo lajnovat a kropit. Tedy - kromě toho soudcování - pohodová prácička, u které nemusím myslet na nic jiného. Relax....

Problémem je, že tahle akce byla vytvořena jako setkávání známých, a když se setkávají známí, tak se tu a tam objevuje i alkohol. No a tady už trošku začíná být problém.



Když si totiž lidi donášejí vlastní, tak to nemáte pod kontrolou, takže máte "na baru" vlastní. Tudíž když jsem přijel s celkově hodinovým zpožděním, (půlhodinu jsem si způsobil sám, ostatní udělaly kolony), věděl jsem, že bar už bude funkční a něco málo odčepováno z prvního sudu piva (koupen 3x sud po 30l), ale že vše bude tradičně v pohodě, ale to už jsem viděl, že někteří museli přijet nadraní před akcí, jinak si nedovedu představit, jak by získali takovou opileckou opičku.

Ale jako OK, s kamarádem jsme udělali tradiční nalosování "nasucho", pak si dali první pivko, šli se ubytovat a čekali, až k našim číslům budou přiřazeny týmy. Los dopadl, tak jak dopadl, ale první kolo sportu bylo klidné. Odsoudcoval jsem ho v pohodě, ale bylo vidět, že alkohol pár lidem ucpává uši, protože byli hluční.

Hláška barmana, že je vypit první sud ještě před prvním kolem byla přímo zlověstná....

Než jsem se ale rozkoukal, byla noc, a tak jsme do ubikací šli po silnici. Už když jsme se ubytovávali jsem měl dojem, že to ubytování znám (což je z reálného světa jasný nesmysl), ale noční osvětlení v domě mi dalo zapravdu - astrálně jsem cestoval (o tom více příspěvek ze soboty - Sny na MM*). Kamarád vzal z domova dvě vína, ale oba jsme toho měli dost.....

Ukázala to sobota, kdy los do mého soudcovaného sportu přinesl dva týmy s podobným názvem přímo proti sobě,v dalším popisu budu tyto týmy nazývat červemý a uelený tým podle barev dreesů. Ti kluci si tykají, přes noc chlastali, takže na sportování nebyl klid a sudí poraď si :-( Bylo to pro mě těžké, protože tím, že tohle naše sportování není oficiální liga, takže jsem neměl stoprocentní autoritu. Ale to dopoledne byl nejvíce navátý kluk ze zeleného týmu, který už se spolkem, jehož jméno se zde na blogu nevyslovuje, nemá nic společného. Od hlavního pořadatele dostal později dopoledne "žlutou kartu", což je vyhrůžka před tím, než bude z akce navždy vyobcován - měl hnusné opilecké kecy na naše jediné holčičí družstvo, v němž je mimo jiné naše současná hlavaska z tábora, jež pořádá zmíněný spolek.

V průběhu dne jsme s kamarádem prostřídávali poctivě jídlo, pivo, kofolu, vodu, takže jsem měl pivo co tři hodiny (tedy tři celkem), při té příležitosti jsem zjistil, že na baru musí být 12° pivo. A sledoval jsem jak některé týmy zpomalují, pak už se špatně trefovali do míčů na nohejbalu ... a pak hláška barmana, že došel i druhý sud piva....

Bylo mi jasné že strhneme rekord, a to ten hodně nesportovní, protože typicky v neděli si mnozí v PET lahvích odváželi pivo, které se na konci akce zbylo. Večer pivo došlo úplně a samozřejmě se hrálo další kolo sportu co jsem soudcoval.

Hlavní pořadatel v tomto čase, bohužel, dojel pro další tvrdý alkohol a i pro sud piva, ale to dobře uschoval na neděli.

Byl to absolutně můj nejhorší zážitek, protože jsem tahal lidi od cizích partií, zklidňoval křiklouny a smíšky, co se smáli tomu jednomu, co pil džus (netušili, že byl vždy s vodkou) , stížnosti ostatních hráčů (co nebyli navátí) nešly pořádně řešit. Prostě.......bléééééééééééééééééé...........

Je vám jasné, že jsem po dohrání poslední partie vystřelil z budovy tak rychle, že ještě doznívalo uvnitř budovy moje "ahoj zítra", ale už jsem byl spatřen na rohu ulice... Kamarád mě došel a pak právě nastala ta situace popsaná v předchozím článku -  Sny na MM*.- zcela dole v textu, tedy chůze podél vody.

Uvnitř jsme se rozhodli s kamarádem, že se o jedno z vín oproti původnímu plánu podělíme, ale vzali jsme nakonec obě. Děvčata z holčičího týmu si vzala jen po sklence, kolega nechtěl riskovat na prášky na spaní, takže největší alkoholik jsem já.

A zde jsem se dopustil malé mystifikace, a vím, že to vzniklo proto, že jsem byl mírně přiopitý. Čtenáři tohoto blogu vědí, že chci měnit zaměstnání a já chci napsat té nové personalistce o nějaké informace. Všem, i kamarádovi, jsem tvrdil, že email je již poslaný.

Pravda je taková, že ho mám jen v konceptech, protože jsem
a) srab
b) zvažuji prosby kolegů, abych zůstal..
Ale to a) převažuje. O své narozeniny jsem to neřekl ani svým příbuzným a to se říká, že by se člověk měl poradit, zvlášť když oni poznatky ze změn zaměstnání mají...

A šel jsem spát, naštvaný na sebe, že jsem se ani neopravil. No a tak trošku jsem doufal, že to nejhorší mám za sebou, protože nebo přestože mě v neděli zbývala odsoudcovat dvě kola a opět hlídat dvě antuková hřiště, už na finálová kola.

Ráno jsem se vzbudil tak akorát včas, abych slyšel z dálky krátký řev, který zněl bolestně. Musel jsem se štípnout, abych pochopil že druhý z popsaných snů se neopakuje. A tiše jsem doufal, že ani neděje.

Pche.

Bylo to mnohem horší. Když jsme došli na sportoviště, zjistili jsme, že z baru, který měl být mnoho hodin zamčený, duní hudba. A nesl se řev.

Raději jsem šel připravit sportoviště a dolosovat resp. dopočítat účastníky finalových skupin, kolega šel zkusit do baru spáchat snídani....

Dle popisu kamaráda a posléze i hlavního pořadatele, kterého jsem svým hlukem (schválně) vzbudil byl bar zcela vypitý, tedy žádný alkohol, ani pivo, všude mokro a lepivo, část jídelních zásob zmáčena a tím pádem zničena.... Uvnitř baru dva totálně opilí hráči z jednoho červeného týmu.

Ale - snídaně mi byla kamarádem donesena, včetně kofoly, takže jsem zdlabal dva malé čtvercové toustíky a jali jsme se přemýšlet, co s tím. Hlavní pořadatel se podíval na los a zajásal, neboť dva - cituji: "Nejvíce opilé týmy" měli hrát proti sobě. Tedy již zmíněný červený tým a kdosi další, jež tu nechci zmiňovat. I když vlastně: Oba týmy jsou složeni z 80% z lidí ze spolku, jehož jméno se zde na blogu nevyslovuje. Ale jednomu klukovi z červeného týmu bych křivdil - vím že 100% nepil (ač dříve ano) a ten nám trošku pomáhal.

Dopadlo to tak, že ony dva týmy byli odstěhovány do jiných prostor, takže na mnou hlídaném sportovišti byl klid a já mohl soudcovat v pohodě.  Bohužel mi to zkazil další přiopilý hráč, resp. nedostřízlivělý, ale naštěstí mé napomenutí na hluk vzal velmi vážně.

Celou neděli jsem pil vodu nebo kofolu, po skončení akce pomohl zbalit sítě a už jsem jel domů....

PS: Druhé víno se mi chladí doma...