Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 21. února 2021

Shrnutí uplynulého týdne (7/2021)

Vidím-li před sebou zlou předtuchu, raději uvažuji nad tím, že by se mohla splnit a tak jsem šel v pondělí do práce, ač jsem mohl začínat na homeoffice a pak případně razit do práce dodatečně. Jenomže jsem na některé věci moc poctivý a toto je jedna z nich. Samozřejmě se nám opět zbořila linka na jednu z našich poboček, no a protože na té pobočce sedí i ředitelka, která neměla v pondělí náladu, bylo dost horko.

Ale alespoň jsem měl výmluvu, když jsem to volal našemu dodavateli - prostě se zlobí řiditelka a chtěla volat generálnímu - hned se to rozjelo...

Pak jsem v práci začal řešit to i ono, co se neustále odkládalo a najednou bylo šest hodin večer... Takže honem domů a pak natočit video k výročí map "Bratislava" - Před dvěma lety...

V úterý jsem se ráchal na internetu, protože mi bylo divné, proč nám zavírají hranice Rakušáci a Němci, dokonce v tento den o tom uvažovali i Poláci. No a ejhle, ona se dá najít takováto mapa ke Covidu:


Mapka znázorňuje přepočtené nakažené na sto tisíc obyvatel dané oblasti, čím tmavší, tím horší. Byl to pro mě šok, i když logicky očekávatelný. V práci jsem nestál taky za nic, takže jsem hledal úniky a našel - viz můj úterní příspěvek: Skrytá místa Prahy - pohledem architekta a pohledem malého dítěte. K příspěvku dodám, že jsem do konce tohoto týdne opravdu (po částech) dokoukal ono video podruhé. 

K úterku dodám, že jsem natočil videa až do konce tohoto týdne, takže jsem si mohl oddáchnout.

Středa byl můj normální pracovní den, podobně jako úterý, což znamenalo, že se deset hodin minimálně neposadím na zadek, a i to se mi splnilo. Bohužel se mi při chození po kolezích v kanceláři stalo, že nějaké nasazování roušek, když přijdu na opravu, se nekonalo. Po prosbě ano, ale.....

Nějak se to nasčítalo, takže jsem na Youtube hledal něco na zklidnění mysli a jak jsem psal ve středu (Down by the River // Podél řeky), kam jsem poté ve čtvrtek přepsal i překlad písně. Je to tato skladba

DOWN BY THE RIVER (1.)


Opravdu to přišlo z hodně nečekaného směru, protože skladba je přezpívaná ze vznikající hry, ale to hodně předbíhám. Ve středu se totiž ozval chlap, že nám vymění "bios" v telefonech na dálku. Sám jsem to před rokem dělal taky, takže jsem věděl, že se ne vždy zadaří. Takže ve čtvrtek, kdy jsem měl mít homeoffice, jsem opět šel do práce, ale jasně jsem ohlásil: "Počkám jen na odeznění ranních problémů s telefony a mizím.

Samozřejmě - nebyl ani jeden problém s telefony, ten chlap měl štěstí. Ale aspoň jsem měl šanci se doma později dopoledne věnovat něčemu jinému. Schylovalo se však k největšímu průšvihu tohoto týdne.
Vyjel jsem na nákupy bez platební karty i nákupního seznamu, což se dalo vyřešit. I jsem se z těch nákupů vrátil i se svým autem, kterému říkám Stříbrná Sršáň (ano, už opět "potřebuje trochu oprava") a logicky jsem se musel vrátit i s klíčky od auta.

V pátek ráno klíčky nikde, což byl průšvih, protože jsem měl jet na výkon k zubařovi do vedlejšího města, kam v danou hodinu nějak autobusy ani vlaky nejezdí. Nu, nedalo se nic dělat, vyjel jsem s náhradními klíčky a kromě mamky jsem se nikomu s problémem nepřiznal.

Pochopitelně jsem poté obrátil byt vzhůru nohama, klíčky nikde nejsou. Prošel jsem i moje soukromé parkovišťátko před domem, prošel cestu sněhem k popelnicím, kam jsem ve čtvrtek házel odpad, i tu popelnici zběžně prohlédl... Prostě nic - nikde nejsou. Je to záhada.

Potřeboval jsem opět nějaké uklidnění, abych si zopakoval svoje pohyby doma. Youtube kromě jiného nabídl toto:

DOWN BY THE RIVER (2)

O sobotu jsem znovu prošel byt, ale je to neskutečná záhada, na jaké nesmyslné místo bych klíče zahodil - na jednom místě vysypávám po příchodu kapsy bundy, na druhém si svlékám kalhoty a kdyby byly klíče v tašce, i ta má své místo. Nikde jinde bych klíče od auta neměl. Ani teď při sobotním psaní části tohoto zápisku je nemám...

No a na závěr jsem si zkusil najít originál oné skladby, která mě tento týden provázela

DOWN BY THE RIVER (3)

Můžete hádat, která se mi líbí nejvíce.... Ano je to ta první...

Neděli jsem v podstatě prospal a v mezidobí uklízel byt a točil dnešní video. Ale o tom až zítra.

PS: Klíče nalezeny. Byly na druhém místě, které jsem prohledával v pátek... Nechávám to bez komentáře, jen dodám, že jsem se vzbudil krátce po půlnoci, šáhl do  onoho místa a byly tam.