Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 27. ledna 2010

Facebook - "nebudu platit za FB !"

Zas a znova se objevují skupiny, které se dají nazvat slůvkem PODVODNÉ, tentokrát bojující za to, aby se na FB neplatilo.

První skupna tvrdí, že se bude platit za FB 100Kč měsíčně ...
Druhá skupina tvrdí, že se bude platit pomocí SMS, aby nedocházelo ke zneužívání FB

Než se rezepíšu o těchto skupinách, udělám si reklamu na svojí stránku zde na blogu "Podvodné skupiny na Facebooku", kam jsem shrnul nějaké údaje ze všech mých dosavadných blogpostů, časem to budu ještě muset vhodně učesat ...

Ale k těm skupinám. Skupina "NEBUDU PLATIT 100 KČ MĚSÍČNĚ ZA POUŽÍVÁNÍ FACEBOOKU OD 9. ČERVENCE 2010" v informacích o sobě tvrdí toto:
Facebook potvrdil, že pokud se do této skupiny proti zavedení platby 100 Kč měsíčně přidá alespoň 250 000 lidí, nebudou pro Českou republiku platby zavedeny.
Samozřejmě už se v textu nepíše, kde to kdo potvrdil - protože tohle nikdo neřekl - navíc by to tutově bylo někde od majitelů Facebooku napsáno a navíc mě osobně se nepozdává cena - na americkém serveru by se podle mě platilo v dolarech a tím pádem by cena popřepočtu na české koruny byla jiná - takhle by mohlo dost lidí z jiných zemí tvrdit že jsou z čech, protože jak na eura tak na dolary je to cena dost nízká... (slovenská verze skupiny se jmenuje "NEBUDEM PLATIŤ 3,31€ MESAČNE ZA POUŽÍVANIE FACEBOOKU OD 9. JÚLA 2010!" při současném kurzu bych prohlášením,že jsem slovák ušetřil deset kaček, jak jsem právě zjistil!)

Skupina "Proti zpoplatnění FACEBOOKU!!!!" píše:
Od příštího roku 2010, má být portál facebook zpoplatněn pomocí SMS služby .Chtějí tak zabránit negativnímu zneužívaní sociální sítě FB. Nedovolne toto zpoplatnění a pomocí této petice zabrante zpoplatnění FACEBOOKu!
 To už by mohlo vypadat reálně (pár takových serverů znám, ale SMS je potřeba jen 1x na zaregistrování), ale zase - nikde se nepíše, kde to kdo řekl, navíc slovosled hned první věty je divný. 

Já osobně nevěřím stránkách, které mají v sobě překlepy...

Jak to vidím já ? Volačo se chystá, v nastavení účtu na  facebooku se zobrazuje položka "Platby", ale v textících kolem FB psanými skutečnými novináři se objevují jen zmínky o Eshopech či o virtuálních dárcích ...