Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 31. května 2012

Televizní zamyšlení

Narazil jsem teď nedávno u svých přátel na několik reakcí na televizní tvorbu či na televizi vůbec, v obou případech to byly citáty.
Televize rozšiřuje nevkus a nemůže jinak, protože musí něco prodat, to je její pravý účel. Prodává se mnohým a musí se prodat mnoho.
(Jan Werich)
A ještě druhý citát
‎"Na celém světě se nezadržitelně rozevírají nůžky mezi bohatými a chudými. Chudým je třeba dát chléb a hry . Hlavně ať nepřemýšlejí. Zářným příkladem je v tomto ohledu třeba seriálová tvorba. Podívejte se na produkci České televize. Jejich seriály se ani neobtěžují popisovat sociální realitu. Řeší se tam jen, kdo si koho vezme. Dalším omylem je kňourání nad československou minulostí, ta je přece už passé, teď tu máme zcela nové hrůzy. Třeba zastupitele s propojením na podsvětí a policii, kteří vytvářejí zákony a vyhlášky na objednávku těch nejbohatších. Mých pět velkých dokumentárních filmů televize vysílá málokdy a většinou přes půlnoc. Aspoň zakryjou běžné vysílání a to mne uspokojuje." (Karel Vachek)
Osobně nemám co dodat, snad jen to, že poslední dobou ve 20:00 koukám na ČT2, což je jediný můj večerní program u TV ...