Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 7. ledna 2015

5 kruhů ajťáckého pekla aneb Ty přece rozumíš těm počítačům

Krásný článek z dubna 2014 se mi nedávno zobrazil na Facebooku
5 kruhů ajťáckého pekla aneb Ty přece rozumíš těm počítačům.

 Je to článek velmi pravdivý a já jsem rád za to, že jsem takzvané BFU ("Běžné Franty Uživatele"), kteří mi občas volají "vono mi to něco píše", donutil, aby šáhli do kapsy a onu hlášku mi alespoň vyfotili mobilem.... Ty šikovnější mohu požádat o stisknutí klávesy PRINT SCREEN a uložení/poslání/vytištění obrázku.

Co však s takovými, kteří si pletou VLEVO a VPRAVO? Pokud to jsou holky/kluci od nás z práce, stačí mít ponětí, jestli mají vlevo okno, nebo dveře, pak pomáhá říct "BLÍŽ  K OKNU" nebo tak něco. Jak ale reagovat na lidi, kteří si pletou i NAHOŘE a DOLE?

Nejhorší však je, když si jsem něčím jistý a radím z hlavy - vím že se v určité operaci musí zvolit první možnost v menu, takže zahlásím jako včera: "V menu Uživatel zvol PRVNÍ možnost", neb si nepamatuju (v aplikaci, která se intenzivně využívala naposledy v roce 2007) jak se ta volba přesně jmenuje. Protistrana samozřejmě zvolí druhou možnost a pak samozřejmě nemůže najít čudlík, který požaduji následně stisknout, nebo dokonce v třípoložkovém vodorovném menu nevidí slovo "uživatel"

Žádné komentáře: