Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 14. ledna 2015

Skvrny na slunci

O dnešním dnu mohu říci jen slova o tom, že musely být skvrny na slunci minimálně třetího stupně. Jak jinak totiž vysvětlit stejné hloupé chyby?

Celý den jsem se doslova probíjel pobočkami a problémy, abych se propracoval na tu poslední, kde mě čekala tiskárna s údajně zaseknutým papírem ("svítí mi druhá kontrolka shora"). Jakmile jsem tam dorazil, a zjistil skutečný stav věci, tak jsem myslel že mám vlčí mhu. Druhá kontrola totiž nesvítila, nýbrž blikala, což samozřejmě neznamenalo zaseknutý papír, nýbrž požadavek vložení papíru do ručního podavače... (vložil jsem, tiskárna zahrčela a vyplyvla postupně celou frontu a bylo to.)

... Odpotácel jsem se v šoku o patro níž, kde mě - naprosto neuvěřitelně a nečekaně - čekal nenahlášený problém přesně stejného ražení a na stejném typu tiskárny....

Celkové skóre této "nehody" je však o jedna vyšší, neboť jsem již dopoledne zachytil totéž na tiskárně jiného typu, která se dožadovala "manual feed" slovy(!) na displeji.

Nic však nepřekoná situaci z brzkého rána, kdy kolegyně J* mi zavolala, že potřebuje v Excelu do buňky A1 vepsat víceřádkový text a nařádkovat si to sama. Poradil jsem klávesovou zkratku ALT+ENTER a ukončil hovor, protože nebylo co poradit lepšího. Nemusím asi říkat, co jsem si myslel, když J* zavolala, že jí to nejde. To mě dojalo - jak by mohla stoprocentní rada selhat? A tak jsem se na to šel podívat. U kolegyně J*bylo zjevně vše v pořádku no a pak to z ní vylezlo. Další kolegyně mě nechtěla otravovat a ten problém má ona. Zašel jsem tedy za ní a poradil totéž co už dvakrát předtím. Následně proběhl tento dialog:
- "No ale mě to nejde!"
V předtuše chyby BFU zůstávám pasivní a myslím si, že si plete ALT s CTRL nebo tak něco:
- "Ukažte"
Kolegyně napsala první řádek a pak místo kombinace ALT+ENTER stiskla ALT+MEZERNÍK.
Raději jsem odkráčel mlčky středem, kolegyně J* pak tu druhou upozornila na její omyl...