Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 3. listopadu 2010

Aktuálně: Neodeslané sdělení mému vedoucímu

Věc: Problém v technologické místnosti

Vážený pane Bžbžbžbž

Dne 3.listopadu jste mě zhruba v půl deváté odvolal na poruchu počítače u paní Mžmžmžmž. Velice rychle jsem zjistil, že počítač signalizuje nepřítomnost signálu naší počítačové sítě.

Při hledání závady jsem takříkajíc šel po kabelu, až jsem zjistil, že problém bude přímo v technologické místnosti. Proto jsem si odpojil propojovací kabel v rozvadeči a začal jej rozmotávat z chumlu těchto kabelů, abych se propracoval na druhý konec ke konkrétnímu aktivnímu prvku, který by byl příčinou problému.

Jaké bylo moje překvapení, když mi druhý konec náhle skončil v ruce a od pohledu byl nepoškozený, byl tedy podle mě vypojený úmyslně (pojistka na kabelu byla nepoškozena). Paní Mžmžmžmž včera dle svých slov pracovala ještě ve 13:30

Přiznám se, že nevím, co si mám myslet o této situaci, ale vzhledem k jiné včerejší situaci se serverem Okokok se začínám domnívat, že bude potřeba provést jistá opatření, protože si připadám, že někdo sabotuje práci našeho oddělení

Všechna jména byla změněna, sdělení jsem ani nedopsal a nakonec jsem to vedoucímu oznámil o polednách osobně, protože se mi podařilo zjistit, kdo sabotoval ten kabel a proč (a hlavně jak).


Jako bonus přišel odpoledne email z dohledového centra, že mi odešel kabel na jiné pobočce :-(