Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 20. listopadu 2010

TV v dobách socialismu III. - rekonstrukce vysílání

Pokud si chceme pohrát s rekonstrukcí vysílání, pak máme to štěstí, že to už před námi kdosi udělal. Rekonstrukce vysílání proběhla 20.listopadu 1999 zhruba tak, jak proběhlo vysílání 20. listopadu 1989

Musíme tak stejně jako vždy začít úvodní znělkou


Poté proběhlo seznámení se s programem a ranní zprávy


Ve všední den (což 20.11.1989 bylo) obvykle pokračovalo vysílání pro mateřské školy, vysílání výukových filmů pro školy - ty si pamatuji, protože začínaly po deváté hodině a dost často byly u nás na základní škole využívány. Pak už jen nějaké ty reprízy a dopolední vysílání končilo.

Odpolední vysílání obsahovalo pořady pro děti anebo nějaké ty magazíny. Jedním z magazínů byl i Maják. Nabízím tři různé ukázky (Maják - NeprošliMaják - Pohraniční strážMaják - Falešné představy)

Následoval Večerníček - těch je na Youtube plno, ale pokud si chcete zasoutěžit sami se sebou, tak uhodněte  jména všech večerníčků, které jsou použity v této písničce


Ve vysílání nemohly chybět ani reklamy, na Youtube jsem nalezl sestřih z několika reklam, u kterých se odvážím říci, že v rekonstrukci vysílání v roce 1999 nebyly ;-)



Počasí + něco maličko před Televizními novinami (tak, tak - dříve tento pořad nevysílala TV NOVA :-))



Televizní Noviny


Po televizních novinách běžel nějaký seriál či nějaká hraná povídka (v pondělí to byl tzv. slovenský / bratislavský pondělok, kdy československá televize přinášela do čech pořady se slovenským zněním)

Tady už musím chtíc nechtíc opustit rekonstrukci, protože se mi nikde nepodařilo pořádně zjistit, jakýmže pořadem se v tomto dni pokračovalo, mohlo to být něco mimořádného, třeba zrovna tohle

Milouš Jakeš mimořádné vystoupení v TV


Co se vysílalo v jiných dnech? Například pořad "Křeslo pro hosta" - kde vystupovali zasloužilí umělci, ale také ... ehm ... No prostě zasloužilí komunisté. Malá ukázka: