Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 2. listopadu 2010

Sprejer v tramvaji

Sen č. 201, resp. č. 58 v tramvajovém počítání co se mi zdál před necelou desítkou dnů ...

Jedu v tramvaji jako průvodčí a jsem zrovna u zadní plošiny, když tu jeden mladík (vypadající jako spolužák K*S* ze základky, s nímž se potkávám maximálně na školních srazech) vytáhl sprej a jal se jím čmárat přímo před mýma očima.

"Hej!" křikni a drapsnu ho jednoruč za tu ruku a oddaluji ji od desky tramvaje, což jde poměrně těžce, protože naše síly jsou (překvapivě) vyrovnané. Držím jeho  ruku dokonce tak šikovně, že nemůže ani strhnout sprej mě do ksichtu. Sprej dál stříká, ale nic nezasahuje, míří totiž na dveře, jenže ty jsou na zastávce otevřené a zavřít je mohu jen já nebo řidič.

Mladík pustil sprej a zmizel směrem ke středu tramvaje. Jdu o chviličku později za ním a všem cestujícím v obrovské tramvaji (má šest sedadel v jedné řadě vedle sebe a pak je teprve ulička a další sedadla) oznamuji, že se odjezd odkládá, neboť policie prohledá vůz aby našlo nelegála ...

Tím sen končil a otázky zůstávaji - třeba hned k začátku. Jak je možné že se pokoušel mladík sprejovat přímo před mýma očima? Kdybych přijal své tradiční dělení na porobený český národ a německé uchvatitele, pak se v okamžiku akce mladíka mohlo zdát, že já jsem čech, který je silově vždy slabší i než malé německé dítě. Mladík je pak ten, kdo z pozice němce dráždí čechy k nepříčetnosti a ničí majetek, kteří češi používají.


To, že toho mladíka dokážu zvládnout silově a ani mi nestoupá adrenalin je pro něj jasně překvapující, proto z pozice v níž nemůže vyhrát pouští sprej a po německu (=rychlostí světla) se vytrácí směrem do vnitřku tramvaje. Otázka zní, co s tím policie v tomto snu udělá...


Měl-li bych se na ten sen podívat z pohledu reálného, pak se momentálně v práci i soukromém životě cítím býti na koni a v pohodě, byť na mě občas padne depka a pak se to mohlo projevit i ve snu. Jsem li silný v kramflecích v práci, proč bych neměl být ve snu! :-)


Když to shrnu - na mé schéma "češi x němci" z mých snů jde tento sen naroubovat špatně a proto jej takto ani vnímat nebudu.