Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 25. února 2011

Úřady práce - někdo neumí počítat

9.2.2011 11:36 - Úřady práce čeká velká reorganizace. Místo desítek úřadů se stovkami poboček vznikne podle koaliční poslanecké předlohy ředitelství a pracoviště v krajích a v pověřených obcích. Poslanci totiž odhlasovali zákon ke slučování úřadů práce, který předložil ministr Jaromír Drábek.

Tahle zpráva tak nějak zapadla, zaznamenal jsem ji vlastně jen v internetových zpravodajstvích. Sám zatím čekám co z toho bude a novinky lidé z UP nějak moc nemají. Zvlášť tedy ne u nás.


Nechci nějak moc pitvat detaily, ale přijde mi, že někdo neumí počítat a nalhává, že úřady nepůjdou od lidí. Jestliže existuje 77 samostatných úřadů práce s 250 pracovišti zaměřenými na zaměstnanost a se zhruba 400 pobočkami státní sociální podpory [SSP], tak posléze vznikne podle návrhu zákona pražské ředitelství úřadu práce, 14 krajských poboček a kontaktní pracoviště ve 226 pověřených obcích. Když pominu to SSPčko, tak součtově 77+250 není stejné se 14+226.

SSP se docela špatně připočítává, protože někde už je sloučené s pracovišti na zaměstnanost, ale tam, kde není v budovách UP místo ještě sloučení nejsou. Ale i tak můžu do předchozího vzorce udělat úpravičku a to: 77+250+200 (400) <> 14+226


Soudě podle paniky některých pracovnic co jsou na pobočkách v našem okrese (dle přátel co tam pracují), tak se opravdu na našem okrese plánuje nějaký posun v počtu poboček. A do toho ještě tohle: Úřednice v Mostě umějí sebeobranu, klienti mají nižší dávky a jsou agresivní