Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 6. června 2011

Krátké shrnutí sedmi dnů (22.)

I tentokrát toto shrnutí bude poměrně krátké, tedy až do začátku popisu víkendu :-)

Mám-li shrnout právě uplynulý týden, mohl bych říci šeď, šeď, nuda, nebýt toho, že jsem měl ve čtvrtek první zkoušku, jenž měla a i v současné chvíli má určitou dohru, takže si její kompletní popis nechám na později.

Další akce mě čekala přes víkend, kdy jsem měl jet za svojí sestrou na jih čech, což se i povedlo, načež následovala obvyklá "mučení", které jsem tu již popisoval, tedy polévka kulajda a nevšímavost jedné osoby vůči mě, kterou jsem oplácel stejnou mincí.

Proběhlo ale ještě jedno překvapení a to značně nemilé. Po cestě zpět, po ujetí 20km mi auto začalo vařit, takže následovalo odstavení a hledání závady, leč žádná zjevná nebyla - chladící kapaliny dost, pomocný větrák běžel. Usoudil jsem, že za to může horko a nějaká bublinka v chlazení, takže jsem po zchladnutí zkusil znovu popojet. Nešlo to ....

V neděli odpoledne sehnat opraváře je kumšt, ale já měl štěstí, že druhé popojetí mě k jednomu známému známého dovezlo na vzdálenost jednoho kilometru, takže jsem se k němu "na dva skoky" přiblížil. Prvotní diagnoza byla: "Termostat se propíchl a ucpal spodní trubku" a technik si šel pro náhradní díl, neboť jak řekl, u některých aut jistého německého koncernu je toto naprosto běžná závada. Jenže protože to je vesnický opravář, který si nemůže dovolit držet všechny díly na všechny druhy aut, zjistil, že přesně onen díl nemá.

Auto se odstavilo u něj na dvoře, zajistil jsem si dovolenou v práci a příbuzní si pro nás museli přijet. Takže teď po dopsání příspěvku se připojím na dálku do práce a budu zkoušet něco dělat a současně čekat na zavolání od technika. Bude-li to jen termostat, tak mě to bude stát 500Kč, bude li to něco většího, budu muset vybrakovat nějaký bankomat :-(