Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 10. června 2011

Nehoda nebo náhoda u zkoušky

Když člověk přijde na zkoušku, kde podle učitele má být deset lidí a je nás tam dvanáct, pomyslí si, něco o lidech, kteří se neumějí přihlásit.

Když se pak přizná jeden kluk, že se nezvládl přihlásit, tak si pomyslíte, že ten druhý je pěkná trubka, protože učitel na to přijde při zadávání výsledků do elektronického systému.

Jaké je pak překvapení, když učitel v průběhu třetí části zkoušky čte přihlášená jména a já zjistím, že tou blbkou jsem já. Zdá se, že jsem se zcela zapomněl přihlásit...

Tenhle kiks spolu s náročností zkoušky (jenž měla 4 části) způsobil, že už u poslední, ústní části, jsem měl pocit, že mám horečku a skutečně jsem si doma naměřil 37,5°C, namísto mých obvyklých 36,6°C. Do hodiny jsem se naštěstí srovnal, při oddechování na gauči, takže to opravdu bylo rozčilení.

Jak dopadne má zkouška "načerno" to netuším, tím, že mám zapsanou známku v indexu bych měl být za vodou, protože "co je v indexu je svaté" jak říká naše studijní oddělení. Jenže já osobně z toho mám špatný pocit, protože jsem profesorovi původně tvrdil, že si sem jist svým přihlášením.

Problém proč mi to profesor věřil byl ten, že jel z Ostravy, takže si tiskl seznam přihlášených dříve, než byl konec termínů přihlášek, jenže o to je to pro mě horší, lhal jsem ...

Dva jedinci mi už stihli vynadat, že si z toho dělám hlavu a že je blb učitel, který zkoušku zapsáním do indexu legalizoval, ale má výchova prostě říká: "nenene, ty jsi ošklivý chlapeček, který se sice omluvil p.profesorovi za způsobené obtíže, kvůli tobě teď bude obcházet elektronický evidenční systém, aby ti tam tu známku dal, ale ta kaňka ti zůstane, aby sis to pamatoval a neudělal stejnou chybu příště znovu"

Žádné komentáře: