Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 11. října 2011

Nesahejte (mi) na hokejisty!

V neděli zemřel český voják Adrian Werner, který byl raněn na misi v Afghánistánu. Je pondělí, žádný status, žádná skupina, fotka, odkaz, ani nic dalšího.Tento muž nasadil svůj vlastní život ve jménu ČR, ve jménu nás všech. Podle mého názoru toho udělal pro ČR mnohem víc, než všichni hokejisti dohromady.
R.I.P. Adrian Werner
Zdroj: Status na Facebooku - jenž se objevuje od pondělí na Facebooku
Fakta  např. zde: http://zpravy.idnes.cz/afghanska-valka-vzala-paty-cesky-zivot-raneny-vojak-zemrel-v-nemocnici-1mt-/domaci.aspx?c=A111010_091445_domaci_js

U pár lidí, jenž patří mezi mé přátele, sleduji jev, kdy když jen naznačíte, že máte maličko odlišný názor na jejich modlu, jsou schopni se s vámi do krve pohádat, jednu vám vrazit a vyhrožovat, že s vámi do smrti smrťoucí nepromluví.

Jeden z kamarádů měl reakci v den, kdy spadlo letadlo se všemi hokejisty - všichni brečí, že zahynuli tři čeští hokejisté, ale co těch zbylých 40 hokejistů a trenérů? Snesla se na něj smršť urážek a řada komentářů překročila číslici 30, což se u mých přátel a jejich statusů nestává.

A teď to přišlo (v menším) znovu.

Nevím, jak by měl znít status, aby vyhověl těmto lidem, protože ani podle mě nejlogičtěští "zemřelo X hokejistů, z toho 3 čeští" nesplnil mé očekávání o klidu v komentářích.

Co s tím dnešním statusem? Sám nevím - protože tyhle otázky, jenž zavání  hádkami typu "Co bylo dřív - vejce nebo slepička?" a podle mě nejdou vyřešit - vedou jen k hádkám a později k mnohem horším věcem...

Momentálně na tom jsem podobně, jako ten voják - dělám "černou" práci, která není vidět, ale která, když by nebyla udělána, by způsobila problémy. Podobně jako u toho vojáka ti, kteří mojí práci viděli zblízka, hodnotí kladně, ostatní si myslí .... ? Co si vlastně myslí ?

Prostě a krásně - nemůžu říct, že toho hokejisti udělali víc, nebo že voják nedělal nic, nebo že to byla vojákova povinnost.

Žádné komentáře: