Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 12. října 2013

Otrava domácího tvora. Proč?

Facebook kamaráda v 9:30 našeho času hlásil:
Re a Vořech umřeli dneska ráno. Někdo se u nás stavil na procházku a rozházel tam králičí maso (dle srsti na nalezené návnadě) s přídavkem něčeho rychlého. Když svítalo, pamatuji se, že jsem Re vyhazoval z postele. O té doby, co měl parvavirus a 4 dny byl na kapačkách u doktora, byl hodně tulivej. Než se rozednilo, probudilo mě trocha štěkání a pak škrábání. To škrábání nebylo hrabání další díry, to se jen Re snažil dostat domů a už mu to nešlo. Umřel mi před očima. Artemis toho nesežrala asi tolik, zvládla to do Rhodosu k veterináři. To už bylo slunce na obloze, takže jsem skoro celou cestu nic neviděl. Myslím, že jsem tam a zpátky projel asi tři červené. Teď sedím u Sakise a dávám si panáka na kuráž. Tady se hasiči k mrtvým zvířatům nevolají.
Tý naší krémový fence držte palec, ať to na jejích kapačkách zvládne.
Přibližně před hodinou · Rhodes, Dhodhekanisos, Greece
 Má kočička Mourinka zřejmě vycítila, že po přečtení tohoto příspěvku mi není úplně dobře, anebo opět popostoupilo její přibližování se k "náhradnímu" pánečkovi (viz Mourinka bez paničky 1. , 2.), každopádně mi nepromenáduje před klávesnicí a nevnucuje se, ale sedí tak šikovně, že mi hřeje loket levé ruky o svůj kožíšek a tichounkým vrněním mi dává najevo, že tu se mnou je,  já přitom mohu datlovat do počítače a po dopsání věty jí pohlazením pravou rukou a poškrábáním za oušky dát najevo, že i já jsem rád, že tu je...

Co však říct ke statusu samému - že si prožívám překvapení, že praktiky útoků na souseda, kterého nemám rád, jsou i v Řecku? (Za to, že bere Řekům práci v Řecku?) Že si troufnou jen na bezbranné (malé) psy?

Ach jo :-(