Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 11. října 2013

Ještě že máme ty rodiče - (2.) - Prozření

Mohu-li navázat na předvčerejší příspěvek na téma placení, pak musím říci, že jsem prozřel a to nejen díky mému poslednímu žijícímu rodiči, který do mě od začátku letošního jara hučel...

Požaduji totiž požaduji příspěvek na benzín, pokud někoho někam vezu a nejsem pořadatel - a od jara už při začátku cesty - a pokud jsem pořadatel a vezu materiál, požaduji proplatit cesťák, požaduji vracení dluhů, a moudře ustupuji z míst, kde bych si kazil náladu a nechal si kálet na hlavu
*** náznaky např. v Souhrn první části víkendu - 8. červen 2013

No, díky kontrole včera po příchodu výplaty a kontrole dosud provedených trvalých příkazů musím s údivem říci, že oproti loňsku jsem v plusu a to docela o dost, takže mé prozření započalo šťastně. Při kontrole počtu kamarádů a akcí, na které jsem zván, však musím pro změnu konstatovat pokles. Shodou okolností jsem se mohl přihlásit jako účastník na akci jednoho sdružení, která v tuto chvíli už nějaké 4 hodiny běží, ale já se odhlásil a raději zůstal doma. (Byl bych obyčejný účastník, který by přivezl materiál)
*** důvod: Mourinka bez paničky 1. , 2.

Ono je hezké dělat dobrovolnickou práci, ale zoufale to leze do peněz, zvlášť pokud nejsou aspoň částečně hrazeny různé náklady, které s touto prací souvisejí, a vy nemáte tak velký plat v práci, abyste to mohli táhnout donekonečna a ještě dávat sponzorské dary. Já jsem rád za to, že na "kultůru" mi zbyde tisícovka měsíčně a pokud ji "prodělám" na jedné akci, tak je jasné že na další nemohu. Což je o to horší a štve mě, pokud na této akci dělám pořadatelské věci, ale jsem veden jako účastník, takže bez náhrady byť i jen části nákladů, neboť tu mají jiní lidé, taky pořadatelé...

Prostě - prozřel jsem.

1) Jsem dobrý, pokud peníze půjčuji, ale špatný, pokud trvám na splácení v termínech, dokonce i v minimálních splátkách.
2) Jsem dobrý, pokud vozím lidi na akce, ale špatný, pokud chci byť i minimální příspěvek na benzín
3) Jsem dobrý, pokud jedu na akci a dělám práci pořadatele, přestože jsem přihlášen jako účastník a platím "těžkou pálku".
4) Jsem dobrý, pokud sebou nechám "házet" z práce do práce, ale jsem špatný, pokud trvám že chci dělat konkrétní práci, na niž jsem si přivezl materiál a na niž jsem se hlásil a byl potvrzen.
*** ad 3) a  4) - naposledy v: Už tradiční zklamání (20. září 2013)
5) Jsem blbec, který to píše jen na blog a když se ozve, jsem špatný, protože jsem mamonář a držgrešle.
*** náznaky v druhé části postu Jak jsem nesplnil jeden sen (14. září 2013)

2 komentáře:

Magog řekl(a)...

Asi mě právě přešla jedna naivní představa. Alespoň na chvíli.
Už delší dobu jsem přemýšlel nad nákupem auta většího než malého za účelem jízdy na akce a pobrání účastníků po cestě. Myslím, že minimálně do jara to počká.

Pelin řekl(a)...

pokud máš rozumné kamarády, pak si ho klidně kup. Ale jinak máš pravdu, do jara to počká, teď bys musel navíc kupovat i zimní obutí :-)