Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 27. října 2013

Volby - podzim 2013 (4.)

(16:30)

V politických stranách ODS a ČSSD to začíná vřít a vypadá to, že budou padat hlavy


Co se mi na případu v ČSSD nelíbí je to, že se trojice "rebelů" jede neočekávaně na hrad pro instrukce - jak se vyjádřil jistý komentátor. V tento čas tuto schůzku všichni dotyční popírají. (Ale ve 21:11 ji už nepřímo potvrdil). Vypadá to že přijde útok na předsedu ČSSD.

V ODS to vypadá, že to půjde demokratičtěji a bez "atentátů".
Docela dost lidí v mém okolí se tváří, že se obávají dalších blízkých voleb


(19:00)

A ani nemusím dodávat, že se mi můj odhad splnil, v 18:50 blikla online zprávička na IDNES, že předsednictvo ČSSD vyzvalo předsedu ČSSD k rezignaci. Pokusil jsem se dohledat, kdy se "to" celé rozjelo a mám tu článek ze 14:14  - Hašek: Na Sobotkově místě bych odstoupil

(19:20) 

potvrzeno:
(19:32)

Souhlasím s komentátorem Hospodářských novin Petrem Honzejkem: "Klíčovou roli podle něj nyní kromě Haška a Sobotky hraje i prezident Zeman. Ten si musí vytvořit v sociální demokracii mocenskou základnu, kde bude moci prosazovat své zájmy poté, co se "jeho" strana do sněmovny nedostala."
(19:45)

Na ČT24 začíná mimořádné vysílání k tomuto problému, tak uvidíme, co nám řeknou a co ještě nevím - tedy kromě toho, že vyjednávání o vládě už za ČSSD nedělá její předseda, nýbrž jeho rival.