Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 24. října 2016

Dva sny - skoro týden od sebe vzdáené

Ve včerejším příspěvku jsem slíbil cosi o snu z televizemi, jež má být klíčový, ale mezitím mi přibyl jiný sen, který se tématicky hodí.

Je to totiž ukázka toho, co se mi zdává při stresu a nestíhání, nebo naopak v klidu, kdy si dokonce dokážu i nějaký sen přivolat.

Klíčový sen s televizemi

Jsem zdrchán a vstávám od svého počítače se dvěma monitory a jdu doslova upadnout na gauč a hlavně ke stolku, kde je pomenší LCD televize s naladěným ČT4. Chvilenku na ní koukám (jezdectví) a protože to není můj program respektive sport, chci televizi vypnout. A tady nastává kámen úrazu - kdo zná "můj německý problém" s televizemi, ví, co následovalo.

Televize se nevypla a obraz byl tak horký, že se pomalu začal tavit spodní rám obrazovky. Měl jsem jen pár vteřin na to, bych svým mocným dechem obrazovku zchladil.  JO, cha chá, asi jsem fakt unavený, protože jsem jen foukl, jako bych chtgěl písknout jeden krátký tón.  Nezbylo než televizi drapsnout obrazovkou od sebe (co kdyby už vysílala zmrazovací kód působící na čechy) a ráz dva tří letěla z okna z prvního patra.

Byl jsem tak naštvaný, že jsem se pokusil vypnout i první z monitorů a v podstatě se zopakoval celý děj jako s televizí. Třetí monitor letěl z okna rovnou.

Tím jsem se uklidnil a hlavně zažehnal nebezpečí a šel se do obýváku koukat na televizi s tátou. Dokoukali jsme celý film a ano, chystali jsme se televizi vypnout. Otevřel jsem dveře z obýváku na chodbu a zjistil, že už se tu točí malý stolní větráček, který stihl nastrřádat tolik vzduchu, že ten uragán, který se z chodby prohnal mě nejenom přistrčil k oné televizi, ale ještě ji i zchladil, takže mě už stačilo jen párkrát mávnout ručníkem, takže televize se skutečně po chvilce vypla. Byl jsem tak rozjetý, až mě táta musel stopnout hláškou "Už to nech...." Tím sen skončil...

Wellness dovolená

Poklidná dovolená v hotelu, kdy zrovna jdu z masáže, kousek nad bazénem přeletím jako bych si řádně nalokal hélia a ťapu si to do sauny, kde jsou kamarádi řádící na skluzavce. A jak to tak bývá, blbnou přespříliš, takže spáchají takovou vlnu ba až potopu, že jednu místnost vytopí asi tak deset centimetrů nad dlaždičky, jež jsou do výše - odhaduji - čtyř metrů. Samozřejmě zmiznou a já si přeletím nyní již vyprázdněný doskokový bazének a ve vedlejší místnosti si sednu na plastovou židličku ke stolku a užívám si odpočinku.
Později odpoledne vedu se svým synovcem diskuzi venku před hotelem u fontány, jestli tu zůstat či nikoliv, tím sen končí

Vysvětlení

Díky tomu, že si sny píšu a že si u snů poznamenávám i pocity+ co mě tíží (tyhle poslední dvě věci obvykle na blog nedávám), tak mě prosté dohledání jiných snů s televizemi ukázalo to, že se mi tento druh snů zdává v okamžiku, kdy jsem ve stresu až příliš. Což pro večer před tímto snem platí stonásob a proto taky přišla premiérová verze snu, i když gag s větrákem jsem už myslím měl.

To sen o dovolené přišel hned v sobotu večer, kdy jsem po dokoukání StarDance seděl u počítače a koukal na videa, kterak moje oblíbené hry hrají jiní, čímž jsem se unavil a protože jsem už měl rozepsaný post o svých pocitech při jízdě z akce spolku č.1 a i měl napsánu větu o dovolené, bylo skoro jasné, o čem se mi bude zdát. Jen při této repríze snu si nejsem jist, kdo z nás dvou chtěl zůstat a na jak dlouho, pokud ne natrvalo...