Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 9. září 2012

Shrnutí uplynulého týdne (35.)

Vadí mi, jak lidi předstírají jak je všechno úžasný a báječný, ale přitom to stojí za hovno - tohle je citace od kamaráda no a já to celkem podepisuju.
Tak bych mohl shrnou situaci v tomto týdnu, kdy se dozvídám, co se na nás chystá, nejenom v oblasti software, kdy i stávající SW si dělá co chce (tentokrát "jen" zapomenul strhnout maximálně 2000 Kč z výplat tak jak bylo nastaveno, ale strhnul dluhy snad i za příští rok, a dle výrobce se zachoval správně). Stihl jsem další školení na další (a z mého pohledu zbytečný) software, který bude nahrazovat nějaký náš starší. Tiše doufám, že nás vyjde levněji...

Po pracovní době jsem seděl v serverovně a mě bolela místa uvnitř těla, která nemají důvod bolet, asi tak jako je popisováno v článku "Když emoce zabloudí, bolí" na serveru Psychologie.cz. 

Ano, to je další věc, ztrácím trpělivost s "mojí" psycholožkou, která mi přijde, že na mě musí vyzkoušet všechny možné testy i ty co s mým problémem nesouvisí, a není s to si najít i pět minut, abych jí předestřel problém a ona mě krátce poradila - stačilo by jen odkaz na článek, který bych si sám přečetl. Já navíc padám, jako bych byl unavený a vím, že to je psychické, protože už druhý týden spím pravidelně 8 hodin, takže různá nedospání z tábora už musí být pryč, kafe ani zelený čaj nepomáhají, spíše naopak...

Ale k věci a k pozitivnu - v úterý mě pochválila bývalá kolegyně z práce - kutal jsem na jejím PC a učil jej pracovat s kopírko-faxo-scannerem a následně pak učil kolegyni s touto kombinací pracovat. "Ty jsi byl vždy mistr zkratek, ze 200 stránkového manuálu si dokázal vytahat to nejdůležitější" pochválila mě. Stejné "kouzlo" jsem předvedl i nyní, když jsem nastavil správné defaulty, pořádně je uložil do paměti a kolegyně mačká jen 3 čudlíky, aby "to" naskenovala tak, jak potřebuje do práce.
‎"Rozum je s prominutím svině, která se dá zapřáhnout před všechno."Radkin Honzák
Citát se přímo dá zařadit k popsání středečního odvolání policejního prezidenta. "Já jej musel odvolat, když generální inspekce našla problém, já nechtěl" jakoby nám mezi slovy sděloval ministr vnitra. Heh, když  někdo podá deset podnětů na generální inspekci a čeká, který z podnětů se ujme, ujal se ten o pomluvě a pak mám díky tomu důvod k odvolání...

Osobně jsem ve středu prakticky jen přeinstalovával náhradní počítače, abych je měl připravené, nějak mi zatuhávají některé naostro používané kousky, tak je budu muset taky reinstalovat. A pořádně. (problém náhradních PC je, že to jsou stroje vysloužilé, o generaci pomalejší než současné stroje)

A ve čtvrtek běžela kontrolní porada k již běžící rekonstrukci pobočky AbB*, na nějž se dá citát taky použít. Někdy v květnu červnu jsem měl být zván k návrhu projektu a slibovalo mi to X lidí nezávisle na sobě. Samozřejmě si to v červnu upekli podle sebe a na mé tehdejší upozornění, co v projektu logicky nebude a co tam podle vzoru pobočky B* __MUSÍ__ být nedbali. A copak se ve čtvrtek zjistilo? Vono je to potřeba! Projekt už teď je napnutý kvůli dodatečným pracem, takže když jsem vybalil, že je potřeba pouhých Z kKč, pokud si to budeme na závěr dodělávat sami, tak tam pár lidí omdlelo. Ale to, že cenu dokážeme snížit tím, že to budeme dělat současně při tomto projektu, to nenapadlo nikoho. Samozřejmě, ten blbej sem já a můj kolega, který kupodivu přizván byl v květnu i nyní, ale má zkušenosti s tímto typem poboček mnohem menší. Já na čtvrteční poradě byl přesně pět minut od doby dodatečného "pozvání" až po dobu, kdy jsem rozpálený vypadl.

Víkendové dny si nechám na nějaký zápisek mimo shrnující sérii...