Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 22. září 2012

zpět v čase - víkend v S*

Zavzpomínat si na děje starší několika dní je někdy problém, někdy ale drobný odstup pomůže, aby se zapomnělo na malicherné spory.

Byl jsem na víkendu pořádaným naším sdružením a souvětí napsané výše jsem použít nemusel. Kdoví čím to je, protože na akce jezdí jedni a ti samí vedoucí, přičemž já sám zde na blogu o některých nepronášel zrovna lichotivé soudy (jeden příklad za všechny: Zpět v čase: Druhá akce v Růžené).  Proto nemohu přijmout postulát F*, že já a hlavně J*K* příliš dbáme na to, kdo je hlavní vedoucí dané akce, ten rozdíl tam nějaký je. Zřejmě v tom, že přístup hlavního vedoucího se přenáší na ty dole, jinak si to neumím vysvětlit.

A když mluvím o J*K*, pak se i on očekávaně probíral na výboru našeho sdružení, kvůli "závěrečné akci", jenž popisuji v Shrnutí uplynulého týdne (33.), (své pocity popisuji zde To je situace ... v němž hledám "duševního" nepřítele). Tím, že bylo všechno dané dopředu, přímo na výboru se to obešlo v podstatě jen konstatováním "výbor bere na vědomí ..."

Jenže jsem takový šťoura a to co jsem si slíbil v již zmiňovaném příspěvku Shrnutí uplynulého týdne (33.), tak jsem do toho šťournul - soukromé hovory s F*, E*H*, D*O* jsem provedl jednotlivě i ve dvojicích, které se později rozrostly o další dospělé 40+, ale také o T*. Mohu spokojeně konstatovat, že jsem alespoň malé části "rozšířil obzory a obohatil náhled na věc o další směr", jak naznačila E*H* (byť trochu jinými slovy). Stálo mě to čas mezi 18:00 až 01:30, ale jak říkám, snad už to _konečně_ bude mít nějaké výsledky :-)

Ale zpět k hlavní akci - tím, že jsem měl časový blok, kdy jsme ve dvou lidech hlídali účastníky, měli ostatní vedoucí čas, ba přímo povinnost, připravovat následující dění. Tím pádem když jsem vyhlásil "hotovo, končíme", tak už účastníci věděli, že během pěti minut se ozve volání na další činnost. A takhle by to mělo být stále!!!

O to víc si ji budu pamatovat i v budoucnosti :-)