Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 14. prosince 2010

Televizní sen - poprvé o LCD

Mám takový dojem, že neustále nemám napsaný speciál se sny s televizemi, až se mi objevil jeden zcela nový sen. Jako takový se mi objevil proto, že jsem nedávno zjistil, že jsem úplně poslední z naší rozvětvené rodiny, který ještě nemá "placatou" televizi.

Tenhle sen je jiný také proto, že můj otec, který se tak rád šťoural ve starých televizích již pár let nežije, takže jeho roli tentokrát převzala mamka... Ještě před pár měsíci v jiném televizním snu ale otec byl - a jak jsem právě zjistil, tak ho tu popsaný nemám, takže ho zařadím konečně do onoho speciálu. Dal jsem si za úkol ho napsat přes vánoce.


Čas nasadit LCD televizi

Dívám se (ze židle otce) na černobílou televizi na nějaký pořad a vše se zdá být v naprostém pořádku. Náhle mě ovanula tak silná vlna horka jdoucí od televize až mě pozadu srazila ze židle, takže dělám kotoul ke dveřím. "Honem to vypni" zahulákám na mamku, která seděla z druhé strany stolu a narozdíl ode mě se k televizi může "nepozorovaně" přiblížit, já jsem blokován ve dveřích silou horka, což mamka není.

Každopádně se obraz a děj zpomaluje, abych si ve svém snu mohl vychutnat detaily. Obraz prská a šumí a původní "český" film o přírodě je přebíjen "německým" hrubozrnným monoskopem. Pokud se tam ustálí, bude s mamkou a všemi přítomnými v obýváku ámen. Jako v matrixu vidím zpomaleně, kterak mamka cvakne jednou rukou vypínačem televize, což dělá v okamžiku, kdy už v jiných snech je to z 80% špatné.

Pak můj obraz obýváku poposkočil do reálu a televize už na televizním stolku není, mamce se jí podařilo kromě vypnutí (které nemuselo fungovat, pokud by byl "německý" obraz už velmi blízko ustálení) a vytržení ze zásuvky (které taky nemuselo fungovat a způsobit vypnutí ze stejného důvodu, ale obraz v té době by byl už ustálen) i odstranit ze stolu (což by taky nemuselo projít). Jestli televize skončila v opravě, nebo rozbitá pod oknem, aby její obraz neohrožoval české obyvatelstvo to netuším.

Každopádně mamce držím krabici a ona dává LCD televizi z této krabice na stolek. Já jí říkám, že už je naladěná...