Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 21. června 2010

Další apokalypsa (a konec světa)?

Ve čtvrtek 17. června vydal server Novinky následující zprávu:
Solární superbouře ohrozí v roce 2013 pozemskou infrastrukturu
V roce 2013 hrozí podle NASA planetě Zemi silná sluneční aktivita, která vyvolá solární superbouři schopnou vyřadit nejen komunikační a navigační satelity, ale také rozvody elektrické energie, dopravní a bankovní systémy a také osobní elektroniku jako jsou počítače nebo mobilní telefony. 
Nevím proč, ale já jsem na tohle poněkud skeptický, což byste poznali po přečtení všech mých zápisků (nejenom v blozích), kdy bývám proti těmto předzvěstem poněkud skeptický, ale skoro si říkám, že někde zkusím najít své staré texty a založím si tu na blogu sekci "předpověď apokalypsy".

Na druhou stranu vím, že nejenom Spojené státy postihují výpadky dodávek el. energie, tzv blackouty (více třeba na specializovaném serveru Elektrika), takže nějakou drobnou přípravu doma udělám - v práci mám několik záložních zdrojů, takže výpadky napájení nějak zachytím. Ale jak bych reagoval, kdyby mi slunce chtělo "řachnout" do dat na hardisku, hmm hmmm, to si neumím představit. Blesk, to ano, to se stát může a snadno, proto taky v době, kdy hrozí bouřky mám spolehlivě vytažený kabel přivádějící internet...
mimochodem poměrně čerstvá zprávička - Blesk zapálil a zničil sochu Ježíše - a silně věřící američané se ptají - náhoda nebo zlé znamení. Já být bohem, tak zřejmě tuhle sochu napodobující gesta rozhodčího z amerického fotbalu sesmahnu taky... 

Každopádně mě zprávička o sluneční superbouři inspirovala k napsání příspěvku do sekce "sny" na toto téma, myslím si že nějaké sny na téma apokalypsa, nebo počítače mám.