Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 16. července 2010

Postřelená Salma z hájku

Už ze 7. července tu mám jednu věc, se kterou se mi (taky) špatně smiřuje. Při pročítání serveru "Náš zvířetník" jsem narazil na příběh kočičky Salmy.

Už uplynulo téměř deset dnů od chvíle, kdy jsem četl příběh kočičky, ale....... Odcituji kousek článku.


Příčina Salmina utrpení? Staré známé „za vším zlem hledej člověka“. Ránu na hlavě a rozcupované ucho s následným zánětem způsobil brok, prostě průstřel. To ostatní už se tak nějak přidalo. Bez okamžité pomoci by to nezvládla, krom toho měla štěstí v neštěstí, že brok neprolétl přímo do hlavy.
Zda to byl záměr či náhoda, kdo ví? Jestli si nějaký ubožák léčí mindráky tím, že si zastřílí na živé terče, se lze jen domnívat. Bohužel, po veškerých zkušenostech na náhody už příliš nevěříme, zvláště pak, když jednu kočku postihne průstřel hned na dvou místech (hlava, ocas). Ostatně, toulavé kočky, to je přece „škodná“. A že ta postřelená „škodná“ umírá v bolestech někde u lesa, koho to zajímá?
Více zde: http://naszviretnik.net/2010/07/05/kocky-postrelena-salma-z-hajku/ , původní článek už z 2. července je odsud: http://www.felinogrey.estranky.cz/clanky/nezarazene/_-postrelena-salma-z-hajku-prosi-o-pomoc-_

Když jsem si proklikal články sdružení Felino Grey, udělalo se mi zle a doteďka jsem se nesmířil s tím, že jsem členem stejného živočišného rodu, jako ti, co ublížili číče Salmě, číče Kikině ... že jsem členem živočišného rodu, který má v sobě doslova odrodilce, co před volbami slíbí kdeco, ale už den po volbách je všechno jinak? (Andělské sliby - Otevřený dopis ekocentru o.p.s. Písek, zakladateli projektu "Podej tlapku")

V pátek mi přišla výplata na účet, takže jsem hned v sobotu uvolnil "pouhých" 500Kč na Salmu, abych sám před sebou aspoň malounko smyl tenhle hřích...