Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 10. července 2010

Pracovní část 27.týdne

(téměř) plynulé pokračování příspěvku "Deníček a  Vampíci"

K Vampíkům, (Deníček a Vampíci) už tak nějak nebylo co dodat, v posteli jsem o tom sice ještě chvíli přemýšlel a pak jsem sám sobě řekl: "Nic nebude! (žádné hraní ani dívání se)" A hned mi bylo dobře na duši. V tu chvíli jsem ještě netušil, že příspěvek v tomto blogu - den elektrický, noc zubní bude mít kompletní remake... (také kamarádka si užila se zdravotnictvím  také další kapitolu - viz "den Maskový")


Ve středu ráno jsem se vzbudil nevyspalý - v noci mě dostihlo úplně stejné bolení zubů jako v sobotu ráno, zobnul jsem si Paralen a po chvilce bolest ustoupila a já mohl dospat. Já ani jedna z mých kolegyň v práci nechápeme, jak je to možné, že prášek na bolesti nezabere a tohle ano... Samozřejmě jsem si skočil k zubařovi, ale o tom až za chvilku.

Nejprve totiž následovalo pokračování dne elektrického, jak jsem už předem věděl. Směrem "tam" jsme jeli já a můj větší šéf v autě elektrikáře-revizáka a už v autě jsem si říkal, že se asi nebudu moci pohádat s pronajímatelem objektu, což jsem s povděkem kvitoval. Na místě se dělo očekávatelné, byl jsem vyslán mezi děvčata a pohonil jsem je, aby úplně vše vypnuly a totéž jsem udělal osobně v technické místnosti. A pak jsem zaslechl ránu jako z děla, kterak byl vypnut hlavní vypínač. A protože to byl hlavní vypínač jen té naší části, bylo mi okamžitě jasné, kde se vzala faktura a z kterého elektroměru se odečítalo. Pochopitelně z toho, co měl odlomenou plombu (zvláštní výmluva, dle agentury JPP - prý se pronajímatel objektu vymlouval na to, že se plomba porušila horkem a ani mu nebylo divné, že ostatních X plomb bylo v pořádku). Elektrikář si prověřil dráty pod rozvodnou deskou - vizuelně i měřákem (to udělal i těsně před vypnutím hlavního vypínače) a konstatoval, že na nás nikdo napojený není. Pak s vrčením poutahoval všechny šroubky mumlaje si cosi ošklivého o údržbě a o tom, že se to má dotahovat pravidelně a že to písne do revizní zprávy z dnešního výjezdu.

Pak se šlo zjišťovat, co všechno se skutečně vypnulo přímo v objektu a jeho bezprostředním okolí, aby se zjistilo, že nesvítí světlo ani v přilehlé minibudově - garáž s dílnou, kde pracuje správce budovy. A v dílně - ano Pepíčku, máš pravdu - velký přímotop, nemluvě o tom, že zde se daly vypůjčit přímotopy pro nás.

Pak se jističe a vypínače pozapínaly a udělal se druhý extrém - všude se rozsvítilo a zaply se všechny počítače holek a všechny počítače v učebně, včetně rychlovarných konvic. Na měřáku naskočilo v součtu 23 ampér. Jednoduchým přepočtem, v typickém pošmourném zimním středečním ránu, kdy se ještě nic netiskne, ale počítače jsou již nažhaveny, můžeme mít spotřebu 5,5 kW, která pak nárazově stoupá výš... S kolegou z města J* jsem později probral ten přímotop a bylo mi tvrzeno, že velký přímotop pro desetiampérový jištěný elektrický okruh vezme až 2 kW (Spočítal jsem si to dodatečně a fakt to ještě 10A jistič dokáže udržet) Dost mě to poděsilo, když mi agentura JPP tvrdila, že přímotop mohl jet v dílně až 10 hodin denně (opět v typickém zimním středečním dni) ...

To měl být původně konec středeční anabáze, ale nebyl. V práci na mě padlo počítání korunového výstupu v systému D*, dělám to pořád, ale nabídl jsem kolegům, jestli si nechtějí občerstvit znalosti, které budou potřebovat, až budu na dovolené. Odkývali mi to, ale po skončení první třetiny akcí, jsem slyšel postupně dvojí AHOJ ... Fakt mě to nasralo a zařekl jsem se, že na dovolené v den D budu mít poruchu na mobilu, ať si to vyžerou!

Díky tomu jsem pochopil, proč další z našich kolegů mi vrazil hned ve středu ráno do ruky tahák, a ve čtvrtek jsem pro změnu dělal korunový výstup v systému P*. Udělal jsem je, tahák byl dobrý, ostatně jsem si to jakžtakž pamatoval zpoza roku a půl z doby, kdy jsem byl druhý zástupce pro systém P* a kdy mi to bylo naposledy ukazováno. Ale jsem rozčilen na zubaře, bavil jsem se s kolegyní a ta jenom nazdvihla obočí. "Ve zdravotním středisku S* je rentgen u doktora a ještě je tam jeden extra!" prohlásila, když popadla dech. Já ho v tu chvíli ztratil.... (Já hloupá jsem si myslela, jak je rentgen drahý a proto je v našem městě jen jeden a další je jinde po okrese)

Když shrnu středu a čtvrtek, tak mám opět "milion" přesčasových hodin :-(

Pátek byl poklidný den, zubař mi zub nezavřel, byl v něm nějaký bordel, takže odteď jím a mlsám s vatičkou v zubu, což je poněkud nepříjemné. Přímo v práci byl klid na různé drobné dodělávky věcí, co se odkládaly na neurčito. No abych nelhal, ve čtvrtek nám klekla pračka - v polovině praní se ozvala rána jak z děla a začla na zem téct voda. Škody na majetku: urvané ložisko, poškozený motor, děravá "vanička" a ohnutý buben, takže rozhodnuto - nová pračka. Původně měl přijít dopoledne přítel sestry provést kontrolu a pračku odpojit, ale nakonec navíc vzal mamku i do krámu, koupili pračku a nechali si ji dovést. Na mě tím pádem ubyl nákup, ale zůstalo na mě zapojování a první zkušební praní s pár kousky prádla. Voda byla zapojená prakticky ihned, odpad byl horší - nejprve likvidace přípoje po staré pračce a pak propojení vývodu z nové pračky na odpad a utěsnění. Povedlo se, dokonce i první vyprání.Takže spokojenost, zítra bude prát mamka a já budu zaškolovat :-)