Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 17. srpna 2010

Únik čpavku v blízké továrně a (ne)informování o něm

Asi tak 10 km ode mě je továrna, kde včera ráno unikl čpavek. Já se to dozvěděl velkou oklikou, neboť naše sekretářka napsala toto:
(čas 9:32) 
Dobrý den ,

na pokyn pana ředitele Vás žádám, abyste dnes neotevírali okna.
Poznali byste z toho o co šlo? Já tedy ne a to byla první věc, která mě trošku krkla. Ještě že máme lidičky, kteří vědí a další, kteří poslouchali rádio naladěné na správnou stanici. Dle kolegyně proběhla zpráva na stanici ČRo 2 - Praha a kde to zjistili ostatní netuším. Každopádně jsem ale očekával, že když se zastaví doprava kolem té továrny včetně MHD, že budou nějaké informace na Internetu, ale ...

První den v práci po dovolené jsem neměl moc času šťárat po internetu, ale překvapilo mě, že hlavní internetové servery o tom mlčí, souslouví "únik čpavku" nenacházelo nic ve článcích a ani vizuelně proběhnuté RSS kanály nic neukazovaly. Až jsem se skoro bál, že někdo cenzuruje/ nepouští další údaje k této havárii

Až večer jsem měl čas a prostor prohnat správná klíčová slova strýčkem Googlem a ten vydal své svědectví, leč z menších webů.

Zaujalo mě to a tak jsem požádal mamku, aby mi řekla, jestli něco proběhne v televizních zprávách na ČT a sám sledoval NOVU (Zprávy na Primě se mi podařilo vynechat), ale ani v jedněch zprávách jsem si zmínky nevšiml.

Po skončení všech TV zpráv  mě krkl server Idnes, kde jsem náhle našel článek z před desáté hodiny ranní. Seděl si tam nevinně, jako by tam byl celý den, ale neříkal nic nového, co by nebylo jinde (a to jsem prohledával stránky Idnesu někdy po desáté hodině). Copak začínám trpět provozní slepotou? :-)

Každopádně mě zaujala ještě jedna věc. Dneska si pár lidí stěžovalo, že je něco škrábalo na sliznici - vsugerovali si to, anebo není pravda to, že čpavek neopustil prostory závodu? Nebo něco malounko stihlo vystoupat do správné výšky a odletět až k nám do města?