Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 25. srpna 2010

Vlog - vím, že na pravidelnou tvorbu nemám ....

Letos jsem opět pomáhal na táboře jako pomocný vedoucí a protože jako jeden z mála naší party ovládám tvorbu webu (bohužel jenom technologicky, grafik nejsem), padlo na mě informovat na našem webu co se na táboře děje a já nechtěl sklouznout k tradičním fotografiím. Napadlo mě - co takhle video z každého dne?

Střih táborových videí jsem si nacvičil loni, ale to jsem je dostřihával dodatečně, například toto následující video jsem ustřihal až v listopadu. Povšimněte si části "Noční déšť" ...


Původně tuhle část s deštěm nějakou náhodou natočil můj kolega a já jí dovedl k "dokonalosti", když jsem letos připravoval sestřih ze třetího dne, neboť onen večer bouřka byla a elektřinu v celém táboře na nějakých 30 vteřin vyhodila. První bouřka na našem letošním táboře a to jich ještě tolik mělo přijít ...



Ukazoval jsem to pár lidem na táboře a těm se tenhle "gag" líbil, ale narazil jsem i na ojedinělé reakce (například u A*d'A*), které naznačovaly, že akorát straším rodiče. K tomuto videu ještě drobnost - bylo to poslední video, kde ještě nebyl ode mě komentář, pak mě kamarádka Margit umluvila, že mám jít ještě o kousíček dál.

A tak jsem šel a kromě ještě jednoho videa, kdy jsem se necítil rozumně na to mluvit srozumitelně (pokus o nachlazení spolu s nedospáním) jsou namluvena všechna až do čtrnáctého.

Ale nastal den osmý, kdy nás spláchl ohromný dlouhotrvající déšť, který následně udělal paseku na Liberecku, (psal jsem  tom i zde na blogu) a já musel informovat takto:



Docela mě tvorba videí vysílila, zvlášť když jsem ji dělal až o večerce a večerní poradě vedoucích, takže jsem typicky chodil spát po půlnoci, abych ráno v půl osmé vstal a začal se pokoušet o nahrání videa na youtube. Nikdy bych nevěřil, že po tolika letech, kdy existují mobilní telefony v čechách se najde území, kde je signál pro přenosy větších množství dat nepoužitelný a toto území je prakticky uprostřed České republiky.


V podstatě únavu a spánkový dluh vyspávám i teď, v době kdy připravuji tento příspěvek. Už mi zbývá jen ta únava, mám ohromnou nechuť něco tvořit na počítači....

Ale k videím - právě tato dvě videa považuji ze série "denní zpravodajství" za nejpovedenější, vím ale jistě, že na pravidelnější tvorbu videí pro blog nemám, zvlášť, když bych chtěl mít pravidelné příspěvky.