Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 9. října 2010

Komunální a senátní volby: Ministr John má problém...

... a tím problémem není jen ono sledování politiků někdejší firmou nynějšího ministra dopravy.
Když proklikám třeba jen články na IDNES za poslední čtyři dny, najdu tam několik příkladů, kdy se bývalý investigativní novinář, jenž tepal do papalášů sám stává papalášem, jak ostatně je popsáno v komentáři "80 dní, které zmasakrovaly pověst Radka Johna" jenž je poměrně střízlivý, obdobně Neviditelný pes (GLOSA: Kauza ABL? Jen další lapsus MfD!) anebo v komentáři Reflexu, jenž je... ehm.....ale ten až za chvilku.

Stačí jen sledovat vývoj situace kolem obyčejné havárie limuzíny s tramvají.
4. října: Johnova limuzína se srazila s tramvají na pražském Andělu, při převozu chráněné osoby. Na zadním sedadle někdo byl, ale na veřejnosti se neukázal. No budiž, možná to dotyčnému poradil bodyguard ...

5. října: John přiznal havárii. Jel jsem prověřit svítící diody na sloupech, řekl. No budiž, jako ministr vnitra na to může mít právo, ale experti se diví a řekl bych že po právu. Pokud by to byla výbušnina, nemá tam nejvyšší velitel co dělat, protože by ho to mohlo smést. (článků ke krabičkám je dost, vyberu jen ten jeden nejpodstatnější: Krabičky v centru Prahy byla naše kampaň, přiznalo O2. Teď se kaje)

Jenže se ukazuje, že směr k diodám je taky směr k jisté ambasádě, kde se slavilo. 8.října je na webech zpráva:  John čelí kritice. S modrým majáčkem jsem slavit na ambasádu nejel, tvrdí. Můžeme si myslet co chceme, zvlášť když se ohání hláškou, že musel rozhodnout, jestli evakuovat zmíněnou ambasádu, protože by z toho mohla být blamáž. Znovu mohu říct, že nemusel být přímo u toho a mohl to rozhodnout telefonicky

Každopádně se mi o jednu stranu zúžil výběr těch skupin lidí, které budu volit v komunálních a senátních volbách a můžete hádat o kterou. Zvlášť když si přečtete vše zde odkazované a přidáte už naznačený komentář Reflexu: (Radek John s majákem: Takhle jedou páni)