Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 8. srpna 2011

Krátké shrnutí sedmi dnů (31.)

Užívám si první týden dovolené, který ale začal tím, že v minulém týdnu hned v neděli jsem zjistil, že nemám připojení na internet, aby mi hned v pondělí zavolali kolegové a potřebovali něco na dálku udělat. Schylovalo se k průšvihu, naštěstí mám mobil s Bluetooth a možností jít na internet, sice pomalu , ale alespoň jistě :-)

Každopádně jsem na táboře a pomáhám s dětmi jako animátor (toto slovo příznivce čisté češtiny rozčiluje, těm říkám, že jsem „programový vedoucí“) a užívám si s mnohými z nich drobné radosti ze života. Vždy když vidím jedno konkrétní dítko, tak si říkám – „Sakra chlape! Koukej se sebou něco udělat! Podívej se na tohle dítko – bezlepková a bezmléčná dieta, když onemocní, tak ho smějí ošetřovat lékaři v jediné nemocnici v republice a kolik vitality a touhy žít v něm je ….

Setkal jsem se i s dalším astrálním cestováním, byť trošičku „pošašeným“. Děcka starší 18-ti let měly výsadek v neznámém terénu a měly dojít zpět do tábora. Vezl jsem skupinku, která si troufala na 15km a měl je v úmyslu zavést na jedno konkrétní místo, jenže když jsem projížděl vesnicí a na tachometru měl už kilometrů 13, musel jsem na (zdánlivém) konci vesnice odbočit doprava, a pak projíždět úzkou asfaltovou cestou. Čím dál tím více mi blikal v hlavě malinký majáček, že se něco podezřelého děje, jenže až poslední zatáčka doprava mě vyvedla z rovnováhy. Přímo přede mnou totiž stál hypermoderní dům, jenž měl valnou většinu venkovních stěn ve skle (nebo tak v něčem) uvnitř se svítilo, svítilo i akvárium a pohybovali se lidé. Dveře jsem neviděl.

Otočil jsem se s autem, málem zapadl a zůstal viset, (což je v oblasti německých domů a s českým autem normální) a pak vypustil svůj výsadek ze zadní části auta. Z auta jsem vyšel i já (a z kapsy mi vypadl mobil) a sledoval je, jak jdou na vyvýšeninku a orientují se.

Tady právě se sen rozešel se skutečností, protože ve snu i já jdu na výsadek a pak si svítím zpět k autu. Mám totiž jistý problém…

A problém jsem měl i v reálu. Když jsem totiž popojel, zjistil jsem, že mě v kapse mobil netíží.

Jak ve snu, tak v reálu se druhým telefonem prozváním a pak se vracím na místo, využívaje toho, že mobil bude kvůli nepřijatému hovoru poblikávat.


Nedopadlo to dobře ani v reálu ani ve snu. Mobil jsem našel, ale ve snu mi kamarádi utekli (nebo byli uneseni či tak něco) a já zůstal sám, v reálu jsem zjistil, že při prvním odjezdu jsem si ho přejel zadním kolem. Mobil je z velké části kaput, naštěstí reaguje USB připojení, takže z něj dokážu vytahat telefonní čísla. Snad. Budu to zkoušet až doma…