Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 30. srpna 2011

O co jde Kalouskovi (2.)

Před pár dny jsem tu psal aktuální noticku na téma kolem jistého úředníka B., jehož podivný výrok na jistého muže z vlády ze strany TOP09 přiměl veškeré ministry této strany k nechození na vládu. [O co jde Kalouskovi]

Už od včerejšího pozdního večera vnímám, že proskakují zprávy o tom, že úředník B. bude z postu personálního šéfa odvolán. Domníval jsem se, že se z něj stane "prostý úředník MŠk", jenže ouha, on z něj bude vícekancléř pro majetkové záležitosti na onom ministerstvu.

Odvolání směrem vzhůru? No nevím nevím, všechno je jednou poprvé, ale jestlipak to není poněkud špatně? A jak to vidí web strany TOP09 ?

"Schwarzenberg přiměl Dobeše k odvolání Bátory"
Kalousek: "Jsem rád, že pan předseda Schwarzenberg uplatnil svou autoritu, tam kde selhala autorita pana premiéra, a že ten člověk ve funkci personálního ředitele nebude"
Jiný názor říká: Ministr Dobeš odhalil: Krizi Bátora vyřešil Nečas. Kalousek nedělal nic [parlamentní listy]

Pohled odjinud:
 PS: Zkusil jsem dohledat nějaké pokračování k domněnce, kterou jsem zmiňoval v prvním článku - že to Kalousek dělá pro neschválení změn daní pro hazardní hry. Pokračování na netu není, možná i proto, že nějaké ty změny daní přes vládu prošly. Co s tím ale udělá sněmovna je ve hvězdách...

Dodatek po zveřejnění:
Název hry O Bátoru je krycí. Kdo uhodne, o co se skutečně hraje, může se spravedlivě naštvat a dát si panáka. Kdo neuhodne, může stranit bátorovcům nebo antibátorovcům. Rozhodně ale není elegantní řešení kvůli panu Bátorovi pořádat domácí rozbroje. Vždyť je to jen hra, nejde o život.
... říká na svém blogu Jana Šimonová  - http://janasimonova.blog.idnes.cz/c/207865/Hra-o-Batoru.html