Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 6. srpna 2011

Samo od sebe

Taky se vám stává, že se něco udělá samo? Přestože je to fyzikálně nemožné? Z minulého měsíce mám takové případy hned dva.

První případ je ten, že mi ze stolu v práci zmizelo několik lejster k jedné akci, kterou díky značně malé prioritě odkládám na chvilku, kdy na ni bude čas. Když ten čas nastal, papíry náhle nikde nebyly. Kdybych kancelář s někým sdílel, nebo kdyby nám tam chodila řádit uklizečka, neřeknu ani popel, ale ani jedna varianta neplatí.

Na to navazuje druhý případ. Volala kolegyně z pobočky P*, že jim spadl program. Rychle jsem ji navedl na jednoduchoučký test, kterým se zjistilo, že nespadl jen program, ale i databáze. Oťukal jsem si tedy server, abych zjistil, že mi pod rukama přestal ping-at. To už jsem začal tušit podraz a to, že někdo nebo něco poslal server do restartu. Ano, v 9 hodin ráno kdosi naplánoval restart po updatech Microsoftích věcí. Nevěřil jsem vlastním očím, protože na serverech mám obvykle nastaveno, že to má nahrát a počkat na interakci správce, jenže teď to bylo nastaveno na tvrdo a dokonce to pro mě bylo zablokováno... A mimochodem, papíry z prvního případu popisovaly správné (= moje) nastavení serveru na tuto činnost.

A pak nemám být paranoidní...