Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 20. srpna 2011

Tramvajové nenaplněné očekávání



Tenhle sen se mi vrací v ne úplně pravidelných intervalech, ale mám pocit, jakoby se mi zdával jen na táboře, kde krom starostí o děti občas i něco málo fotím.

Jsem řidič tramvaje a zároveň fanda do fotografování. Něco se má stát a tak jezdím ve voze a mám za předním sklem připravený fotoaparát. Právě dokončuji své poslední kolo, vjíždím do depa a předávám stroj službě. Okamžitě poté vystřelím ven a opět běžím po trati s fotoaparátem, v podstatě zpět po svých stopách a stavím se na zastávku…

Nevím, jestli se _TO_ stalo, a _CO_ to bylo, mohu se jen domnívat, že měla vyjet nějaká speciální tramvaj. Nevím, jestli vyjela a já v ní pak jedu, nebo jestli jedu nějakým jiným vozem, každopádně sen pokračuje tím, že jedu v tramvaji jako cestující po čtyřkolejné trati kamsi do mírného kopce, přičemž trať se stáčí mírně doleva. Tramvaj zastavuje a já vystupuji. Dívám se do dáli, kam vedou koleje, a jsem takový nějaký posmutnělý, jak by se část nebo dokonce celé mé očekávání nesplnilo. Tam kde stojím, vidím vlevo od trati několik postarších cihlových činžovních domů.

Žádné komentáře: