Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 15. srpna 2011

Krátké shrnutí sedmi dnů (32.)


Druhý týden dovolené probíhal podobně jako první s tím rozdílem, že mi pošta dovezla balíček s rychlým připojením na Internet z místa, kde se mi ho podařilo odložit.

Těžko popisovat ty krásné dny, které jsem si prožil od pondělí do čtvrtka a nic na tom nezměnilo to, že některé dny byly krapítek deštivější, podařilo se nám to ukormidlovat díky dílčím posunům v programu tak dobře, že první „indoor“ hru (pro milovníky češtiny „první hromadnou hru v klubovně“) jsme zařadili až ve středu.

Už ve čtvrtek v podvečer jsem šel spát předčasně, abych naspal čas na pátek, což je den, kdy vyrábíme hromadně CD s fotkami s tábora. Před spánkem mě děsilo, že jich bude přesně 100 a pojedu to na třech noteboocích.

Otázkou pátku bylo, kdo mi v 18 hodin přijde na pomoc, aby se ukázalo, že nikdo, takže jsem začal v poklidu shromažďovat fotky na CD. Pak se přeci jen kdosi ukázal, N* mi dodala své fotky a protože je profesionální fotografkou, pomohla mi s dovýběrem. Bylo to právě ve 21:30, kdy byla večerka a uvolnil se oddílový vedoucí J*. Hned to bylo veselejší, ale než jsme začali vypalovat, bylo 22:25. Za pouhé 4 hodiny bylo hotovo.

Sobota proběhla očekávatelně, hned v 7:00 jsem byl vytažen z postele, abych zahrál budíček a pak se rozjela mašinérie úklidu, neboť ve 12 hodin měl být tábor prázdný, aby ve 14 hodin mohli najet další. Já si přebíral uklizené chatičky, takže jsem lítal sem tam, díval se pod postele a do všech koutů. Výsledek se dostavil – tak mě ve 12 hodin bolela kolena, že jsem schody na zvýšenou verandu poslední nepředané chatičky lezl mále po čtyřech…

Zdálo se, že jsme vše zvádli, poslední neodjetí vedoucí si pořídili fotografii a rozjeli se do svých domovů. Já s kolegyní jsme to nezvládli včas, dostihla nás naštvaná správcová, která si až nyní zkontrolovala kvalitu úklidu na WC. Ten, kdo uklízel mužskou část má u mě vroubek, přemýval jsem po něm mísy (zjevně byl líný zcela zvedat prkénka, pod nimiž bylo na……………….

Mám dojem, že mám něco s autem, neboť při odjezdu mělo divný zvuk. Asi jsem si urazil kus výfuku či co :-(

Neděle – na rozdíl od posledních 14 dnů, kdy jsem chodil spát v 0:30 a vstával v 6:50, jsem se v 8 hodin podíval na budík a spal dál, až povinnosti mě vyhnaly před 10 hod. z postele. Odpočinek probíhal celý den, pracovala za mě pračka a slunce sušící prádlo.