Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 27. února 2015

Opět u zubaře

Opět u zubaře, tentokrát o 5 dnů později od mého posledního setkání, jež jsem tu popisoval  předevčírem, tentokrát na dlouhodobě předem domluvený termín...

Fáze 1 - předání kartičky 15 minut před termínem na kartičce proběhlo dobře, takže mohla nastat fázr čekací.
Fáze 2 - Čekání jsem si zpříjemňoval pozorováním cvrkotu, neboť veliká čekárna slouží dobře pěti ne-li dokonce šesti zubařům. Asi tak za patnáct minut jsem si povšiml, že shluk pacientů je už jen u dveří mého zubaře, takže jsem se obrnil na delší čekání.
Fáze 3 - V ordinaci jsem byl v 11:55 (za mnou ve frontě ještě dalších X lidí, ordinační hodiny vypsané do 12:00),  byla mi okouknuta provizorní záplata i onen zub co měl dnes přijit na řadu. A prý rengen.
Fáze 4 - S vypsaným lístečkem s nápisem STATIM (!) jsem klusnul na rengen a rovnou klepnul (nápis "klepejte a vyčkejte...." dával jasný pokyn). Otevřela mi laborantka už v civilu a byla očekávastelně naštvaná protože její ordinační hodiny měly končit za minutu, jak jsem pochopil z dalšího nápisu: "To si ze mě dělají srandu, vždyť vědí, jak to mám časově napjatý" řekla vztekle, ale vzala mě. Pak se mi při předávání snímku omluvila a při zamykání svého pracoviště jsme ještě dali kratinkou řeč.
Fáze 5 - Po odevzdání snímku v ordinaci mi bylo řečeno (bez podívání se na snímek!) že je laborantka nemocná, tudíž není možné řešit výrobu korunky. A následovalo přeobjednání na půlku března

Nechápu to. Z jistého zdroje vím, že o oné nemoci laborantky věděli v ordinaci už X hodin předem, navíc jakoby to byla jediná laborantka na světě... Nemluvě o tom, že se snímek může stát velice snadno neaktuálním.