Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 10. března 2020

Dopolední koronavirové překvápko

Zatímco jedni berou situaci lehce s nadhledem....



.. jiní na to jdou zhurta:

V Česku se zakazují akce nad 100 lidí, ruší se výuka ve školách


V podstatě ten problém vznikl při zjištění, že se nakazil i pražský taxikář, který nebyl v žádné lokalit, kde "COVID-19" je ve velkém měřítku. Neboli, přenos proběhl komunitně, nikoliv nějakou "cestovatelskou cestou". To znamená, že se někde po Praze pohyboval někdo, kdo tuto nemoc má. A byl-li ten někdo nepodchycen v těch 41 lidech,  (40x ze včerejška(?), 41x dopoledne, 54x v 18:00, 58x v 18:10, 61x v 19:20, 63x na konci dne) co mají pozitivně diagnostikováno, tak máme o "zábavu" postaráno.  A já mám jet za 9 dnů na školení do Prahy, to jsem na to zvědav, jak toto dopadne...

No a pro mě to bylo překvapení hned přímo poté, co to prošlo českou televizí, protože mi to píplo na mobil v okamžiku, kdy to zveřejnili, a kdy jsem seděl na záchodě a sledoval video od Kovyho.

Co se týče mě, tak mě už bylo zrušeno divadelní představení, nebudu mít (klasické) RVHP,  velmi pravděpodobně nepovezu mamku do kostela (to se mi ještě nepovedlo ověřit, ale tam to podle mě skončí na pravidlu "více jak 100 lidí" nebo na selském rozumu, tzn. nebude se konat...)