Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 29. března 2020

Koronavirus - den 29.

Čísla o identifikovaných nakažených - včera jsem zaznamenal 2541, ale končilo se na čísle 2657, dnes ve 22:00 zaznamenávám 2775 lidí s nákazou. To by platilo, kdyby se každý testoval 1x, ale nová datová sada, na kterou jsem narazil ukazuje k 22:00 pouze 2245 osob. Což znamená, že budu od této chvíle muset k mému číslu říkat "pozitivních testů" protože osob to je méně.

Další čísla jsou vlevo od tohoto textu a ukazují, v jakých zemích se naši nakažení nakazili (tzn i cizinci, kteří se léčí u nás). Itálie a Rakousko vede... Kódy zemí najdete tady: https://www.czso.cz/csu/czso/ciselnik_zemi_-czem-

Některým zprávám se ani nechce věřit:


A do toho vyjde zpráva:

Hamáček s Vojtěchem si na twitteru vyjasňovali, kdo zajistil respirátory domovům pro seniory. Závěr vyzněl takto:



Jinak existuje jistý článek Karla Čapka, kde stačí zaměnit slovo chřipka za slovo koronavirus: O té chřipce.

Na závěr malé povzdechnutí: Korejci neporazili koronavirus hromadnou karanténou. Nezaškrtili svou ekonomiku a nedopustili psychologická muka svých občanů. Namísto toho operativně vyvinuli testovací postup na COVID-19, začali sériově vyrábět testovací soupravy a spustili rozsáhlou kampaň, v rámci které během několika týdnů dokázali provést až 15 000 testů denně. Obratem zprovoznili celkem 43 testovacích center. Proč to nešlo u nás?

Izolace Uničovska a Litovelska skončí - je další z dobrých zpráv...