Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 22. března 2020

Koronavirus - den 22.

Čekal jsem že ke včerejším 995 pozitivně identifikovaných jako nakažení bude včerejší konec, ale už včera jsme překonali 1000 osob s prokázanou nákazou, konkrétně 1047. V době, kdy rozepisuji tento post, je jich už 1120

Dnešní rozbuška je toto prohlášení:
Vojtěch i Prymula se shodli, že opatření na hranicích budou trvat ještě dlouho. „My si nemůžeme dovolit mít další vlnu nemocných,“ řekl ministr. V Otázkách na ČT Prymula rozvedl, že v některých částech světa se může nákaza udržet i rok dva a stejně tak dlouhá proto může být nemožnost cestovat. „Letošní dovolená bude v tuzemsku,“ ujistil v Otázkách na ČT.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-vojtech-ministr-zdravotnictvi-partie-prima-koronavirus-opatreni.A200322_110842_domaci_jadv

Jiný časový odhad je pak pro školáky, včetně nadhození možnosti zkrácení letních prázdnin:
Školy otevřou nejdříve na konci května, učit se může i o prázdninách

Ono je toho třaskavého více:
Lék, který by mohl být účinný pro pacienty s nemocí COVID-19, se jmenuje Plaquenil. Ministerstvo zdravotnictví ale pro většinu lékařů předepisování tohoto léku omezilo od nedělních 18:00.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-cesko-lek-zkraceni-doby-vylucovani-viru-lekarny-pouziti.A200322_143508_domaci_chtl včetně popsání důvodů proč. Jinak viz níže:







Německo jde ještě dále než ČR: Německo zakáže shromažďování více než dvou lidí, výjimku budou mít rodiny