Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 15. března 2020

Koronavirus - den 15.

Ze včerejška 189 nakažených, ráno 214x, 231x v 11:30, 253x ve večerních zprávách
Za banální krádež trest až osm let vězení. Za šíření nemoci - včetně koronaviru - až dvanáct let. Za opuštění karantény až šest let. Vyhlášení nouzového stavu zpřísnilo trestní sazby u jinak „běžných“ trestných činů. Státní zastupitelství varují, že spáchat trestný čin v této době znamená automaticky přitěžující okolnost a mnohem delší pobyt ve vězení.
... připomíná Idnes fakt, který je znám všem, co znají zákony a vědí, co se děje v okamžiku vyhlášení Nouzového stavu. (zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-nouzovy-stav-trestni-sazba-trestny-cin.A200314_145246_domaci_rko)

Směřujeme ke karanténě Česka, řekl Babiš. Nakažených koronavirem je 231

 Jak se ale mám postavit k dnešním či dokonce včerejším  zprávám od kamarádů? Včera přišel obrázek od jednoho kamaráda, který obsahoval pouze obrázek teploměru s hodnotou. Spojit se s ním nešlo a teď jako co?


Dneska jsem odpoledne točil respektive vysílal LIVE....
Schválně to sledujte a řekněte mi, jestli dojdete ke stejnému názoru, jako jeden divák:
Na začátku jsem v hlase slyšel klid a pohodu, která však bohužel netrvala tak dlouho, jak bych ti přál a jejíž ztrátu můžeme přičíst cinkání pracovního mobilu.
V okamžiku, kdy se mobil doslova rozezvonil od zpráv, jsem podělal i konečnou tramvaje, kterou jsem projel ANIŽ JSEM SI TOHO POVŠIML a svou chybu si uvědomil... Až jsem v tom zmatku klikl blbě a přetrhl vysílání předčasně. Na mobil mi totiž přišel návrh zákonného opatření "o karanténě celé země" a který byl připraven do vlády někdy dopoledne. Protože si toho úniku už na vládě povšimli, upozornili novináře, že tento návrh na vládu nešel, že existuje novější verze... Tak ho tady ani nebudu ukazovat a jdu raději spát... (spát se mi povede doufám do 30 minut od zveřejnění tohoto zápisu)