Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 27. prosince 2020

Shrnutí uplynulého týdne (52/2020)

 Předposlední týden v roce pro mě buďto znamená volno a poslední týden práci, nebo obojí naopak. Snažím se to tak dělat po dohodě s kolegy už mnoho let a pokud je v mém týmu kolegů víc jak jeden další, začíná toto střídání pokulhávat, takže po letech zjistím, že na mě nevyšlo vícetýdenní volno už pěkně dlouho...

Ale okej - v tomto týdnu mám tři dny dovolené, zbytek volných dní jsou vánoční svátky...

Střih

V pondělí, o svůj první den dovolené, jsem jel na původní pobočku dokončit balení drátů, racku a dalších elektro věcí...

V úterý, o svůj druhý den dovolené, jsem jel konečně na novou pobočku zapojovat kolegyním počítače. Vše v rouškách, protože první jsem propotil hodně rychle. Tehdy se tam mihla kolegyně I*E*...

... která ve středu telefonicky ohlásila, že je jí strašlivě špatně. Současně v úterý přišel email pro vedoucí pobočky *Q že jedna z jejích pracovních návštěv je pozitivní na covid, takže vedoucí pobočky *Q byla vystavena hned dvakrát šanci nakazit se, byl-li i druhý případ covidový. Samozřejmě i ve středu jsem se pobočkou Q* mihl i o svojí dovolenou.

Prostě paráda.

Středeční pozdní večer doma byl zpestřen absolutně nečekanou ranou, po které následovalo několikerým pádem nějakých věcí. Prostě a krásně: V čase 21:45 (plus minus) se složený vystřelovací deštík, dlouhodobě zapomenutý na nejvrchnější části věšáku, kde je police, rozhodl "vystřelit".

Nechápu to - byla-li to náhoda, tak přišla v hodně zajímavou chvíli. Bylo-li to znamení, tak čeho? 

Jak jsem psal zde na blogu ve středu v článku "Nejdu spát...", tak jsem hodně přemýšlel, co z toho může padnout na mě. V případě oné návštěvy na *Q z logiky věci nic, protože já se s ní napřímo nepotkal, byl by to přenos přes onu vedoucí, čili jí v pondělí zavolám. V případě paní I*E* jsem se s ní potkal také na dobrou vzdálenost a oba jsme byly pod rouškou a na krátký čas.

Měl bych tedy být v klidu. Nejsem. Možná i proto, že mnoho mých přátel hlásí nákazy... Ale to bych se opakoval...

Čtvrtek a Štědrý den. Konečně volno, při kterém jsem zaspal všechny možné premiéry na Youtube, a uklízel jsem a zdobil stromek, abych pak najel na odpočívací mód.

Konec čtvrtka a páteční pozdní odpoledne patřilo hrám s kamarády, hráli jsme pro mě nové kooperativní hry, což byla lepší varianta než páteční brzce odpolední setkání s příbuznými nad vánočními dárky. 

Nevím proč, ale trošku mi to štvalo, zvlášť při současné situaci, kdy to kolem mě kovidově hřmí a blýská se, díky čemuž si na 100% nejsem jistý, že v tom nejedu taky. Ano, psal jsem to tady v tomto týdnu, že bych v tom být neměl namočen. 

Ano, kamarád J*K* mi to podal i z druhé strany - nemůžeš si být jist, že to tvůj příbuzný nepřivleče a nerozhází to po celé rodinné sešlosti... Dokopal jsem se k tomu se objednat na testy, aspoň si poprvé vyzkouším ty "testy zdarma"

Páteční rodinné setkání následovalo také nedělní rodinné setkání...