Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 17. března 2011

Ostuda u doktora

Vždy, když sestra jde k doktoru M*, je z toho nějaká veselá historka (a ví to i doktor) a tentokrát byla dvojnásobná. Ale popořadě.

Sestra poměrně dlouhodobě pokašlává, dalo by se říct, že roky, a teď se jí to trošku zhoršilo, takže jsme jí to vytkli v krátké době snad všichni, takže přišla k doktorovi a začla tím, že hodně kašle a že jí rodina vyhodila, aby šla k doktorovi. Doktor se na ní podíval, pozdvihl jedno obočí , usmál se rošťácky a povídá. "No ale já žádný volný pokoj nemám" ... :-)

To bylo včera, doktor ji poslal na všelikeré vyšetření a dnes šla sestra k doktorovi s výsledky a přišla do čekárny v tu vteřinu, co jsem tam stál já kvůli něčemu jinému. Okamžitě přeskočila jiskra a hned jak jsem vešel do místnůstky k sestře, hned jsem hlásil že si jdeme k doktorovi udělat sourozenecký sraz. Doktor se smál a pozval mě k sobě.

Bylo mi podezřelé že má před sebou starý blok s recepty a propisku, zřejmě to na mě bylo vidět a tak mě doktor oslovil, jestli nepatřím mezi počítačové mágy. A tak zatímco mi vypisoval ručně recept, jsem já čučel do notebooku, který se nepřipojoval do sítě. Doktor měl za to, že kabel do sítě zapojený má (USBčkový) ale když jsem šel po kabelu, tak jsem skončil na tiskárně. Takže jsem okoukl situaci a zjistil, že tam má WIfi síťku pro svůj notebook a z routříku je jeho sestřička napojena kablíkem do svého počítače. TO mě zaujalo a začal okukovat WIndows VIsta, co že teda jako má být. A wifi neviděl...

Nakonec jsem zmáčkl jistou kombinaci kláves, rozsvítila se kontrolka na notebooku značící funkční wifi a do deseti sekund notebook fungoval a doktor se mohl hlásit do Izip ... Nahlásil to sestřičce, kde už čekala moje ségra a pak mi změřil tlak, což byla věc, kvůli které jsem přišel původně.

Tlak mám mizerný, ale jak pak vyprávěla ségra, sestřička z toho byla paf, že jsem za 2 minuty třicet přišel na problém se kterým ona a doktor bojovali mezi pacienty celé tři hodiny. K tomu bych dodal, že doktor volal na "jejich" podporu a tam mu to nezvedli.....