Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 26. března 2011

Pelin jako Ned Flanders (a něco malinko navíc)

Dnes při svém ranním vstávání jsem si připadal jako Ned Flanders při vyplňování daňového přiznání a jeho odesílání první pracovní den hned poté, co otevřela pošta.

Já vyplňoval listiny potřebné pro sčítání lidí, a začal jsem hned poté co se mi v sobotu ráno podařilo vstát a nasnídat se, byla to docela zábava a nejenom pro mě. Při vyplňování bytového listu jsem zjistil, že si nepamatuji rozměry místností. Kočička Mourinka nevěřícně zírala na zasunovací metr a pokoušela se zakousnout a uhonit posunující se konec metru.

Nakonec jsem stejnak musel pár údajů přiohnout, neboť se mi do kolonek nějak nepodařilo vměstnat to, co dělám. Dotazníky jsem elektronicky odeslané asi tak dvě hodinky poté, co jsem vstal, což je docela výkon, ale na Neda nemám :-)

Ale když už jsem mluvil o Mourince, zkusím pokračovat zážitkem ze včerejška. V naší rozvodně elektřiny zřejmě udělali sčítání elektronů už včera, neboť v 19 hodin náhle zhasla celá naše čtvrť. Mamka zapálila svíčku a to naši Mourinku vyvedlo z míry tak, že zkoušela čmuchat ke svíčce. Spálit se nestihla, ale asi se jí to moc nelíbilo, protože pak už na stůl ke svíčce neskákala....

Sledovat slovensky dabovaného Harryho Pottera dnes v podvečer pro mě bylo zajímavé...

Harry Potter a ohnivá čaše = Harry Potter a ohnivý Pohár.
Z toho co jsem zachytil:

Smrťožrůti = smrtijedi
Crautch = Skrk
Červochvost = Červíček
všehodžus = mnoholičný lektvar
ministerstvo mágie = ministerstvo kouzel

Update 20:00 - tak podle ČT1 jsem byl jedním mezi 300.000 Flandersy, kteří si formulář také stáhli a odhaduji, že jsem s rezervou stihl být mezi první stotisícovkou, která se vrátila zpět vyplněná...