Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 27. září 2010

Most - Kontroverzní Billboard

"Proč bych měl litovat, že jsem ve svém domově národnostní většinou? Jeden stát, jedna pravidla"

Zajímavé heslo, které rozpoutalo vášně a vzdor. Schválně jsem pár dnů čekal, jestli se něco nového neobjeví, ale nevypadá to...

Začlo to od vedení ČSSD, kdy úřadující předseda pan Sobotka se tvářil, že do lokální kampaně zasahovat nebude, a pak změnil názor.

O stažení pak jednalo celé vedení ČSSD a řeklo, že ke stažení má dojít, ale mostecká buňka se vzepřela....

  • Zastavte kampaň s „národnostní většinou“, vyzval Sobotka mosteckou ČSSD


  • Jsem národnostní většina, hlásá lídr ČSSD. Je jako z NSDAP, tvrdí kritici


  • O kontroverzních billboardech z Mostu jedná vedení ČSSD


  • Billboard s protiromským podtextem musí pryč, shodlo se vedení ČSSD


  • Mostecká ČSSD se vzepřela Sobotkovi. Kontroverzní billboardy nestáhne


  • Neviditelný pes - Most se radikalizuje a Sobotka přihlíží



  • Jinak jsem tu 15. září psal v příspěvku "Ajaj" o jistém sdružení a o jejich nápadu dát si letáky na každý volný sloup patřící městu či dopravnímu podniku ( - samozřejmě mírně přeháním, protože na sloupech kde jsou značky tato reklama není). Onou skupinou je "Sdružení mostečané Mostu" (též na Facebooku - 45 příznivců k 18.září --- dále SMM) a proti jejich "znečištění" města předvolebními plakáty.

    Originál prohlášení na stránkách SMM nenajdete, ale na Facebooku v Poznámkách se objevilo toto:


    Prohlášení o reklamě

    od uživatele Sdružení Mostečané Mostu dne 16. září 2010 v 19:12
             Jeden z volebních subjektů voleb do zastupitelstva města Mostu - ODS - svolal tiskovou konferenci, na které se chce ohradit proti osazení reklamy Sdružení Mostečané Mostu. Tvrdí, že SMM zneužívá politického postavení ve městě a současně porušuje zákony tím, že osadilo tabule s volebními letáky na sloupy veřejného osvětlení a sloupy trolejového vedení podél tramvajové tratě.
             Prohlašujeme, že SMM má řádně smluvně pronajaté sloupy veřejného osvětlení od reklamní agentury DANIEL. Stejné sloupy, pouze ve značně menší míře, má pronajaty i ODS (často jsou na těchto sloupech reklamy obou subjektů) – proto není vůbec jasné, proč se ODS proti něčemu podobnému ohrazuje (jedině snad proto, že ODS neodhadla správně počet sloupů a zajistila si jich málo).  
             Dále prohlašujeme, že SMM má řádně smluvně zajištěnou reklamu na sloupech trolejového vedení podél tramvajové tratě na třídě Budovatelů. Reklama není předmětem zvláštního užívání komunikací a nevyžaduje povolení dopravního úřadu, jako příslušného silničního správního úřadu. Povolení je v kompetenci vlastníka. Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s. souhlasil s umístěním reklamy a také umístění zajistil svými řádně vyškolenými pracovníky. Souhlas byl podmíněn dodržením předpisů pro tramvajovou dopravu a dalších příslušných předpisů, což bylo naplněno.

    Ryba František

    Sdružení Mostečané Mostu
    Čsl.armády 1766, Most
    Most, 16.9.2010

    (zdroj: http://www.facebook.com/notes/sdruzeni-mostecane-mostu/prohlaseni-o-reklame/154822237879056)

    Každopádně bude klasicky o komunálních volbách v našem městě veselo.

    Osobně pochybuji, že všechna místa měla ona reklamní agentura připravena, protože na naprosté většině míst  jsou vázací páskou k sobě sešněrovány dvě papundeklové desky a tam, kde nejsou pořádně utaženy plakáty do druhého dne sjely dolů, takže čas od času vidím ve městě muže s dodávkou, kterak si staví k lampě žebřík ...
    Byla-li to vážně práce dané agentury, pak tedy odvedla amatérskou práci, ale tak nějak čuju, že asi nebyla. Dokázat to ale nemohu.