Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 9. září 2010

Protipirátská razie po Evropě

Tak opět přicházím s křížkem po funuse. Před dvěma dny se začaly objevovat zprávičky o tom, že probíhá protipirátská razie po celé Evropě a že v čechách šla policie na Strahovské koleje, které v minulých letech bývávaly semeništěm ne zrovna legálních věcí (ostatně na kolejích i jiných vysokých škol se daly sehnat filmy a MP3, které byly vyrobeny dříve a v českých zemích se ještě oficiálně nevyskytovaly)

Mohli bychom se tu bavit o tom, že kdyby vysokoškoláci nenabízeli ony filmy dál do světa, že by to taky dopadalo jinak, a o tom, co je ještě podle českých zákonů při stahování filmů ještě legální a co ne, ale o tom tento blog není.

Hloupé je to, že dělat zátah na vysokoškolských kolejích v září je nesmysl, protože studovat se začíná až v říjnu a typuju, že to správné počítačové nelegálno vzniká až tak v listopadu... a raději si ani nepředstavuju, že po prázdninách bylo hezkých pár pokojů přiděleno jiným lidem... Říká to i zpráva ze serveru Živě: Strahovské koleje zažily policejní nájezd na piráty, žádného ale nezatkli

Další počtení o zásahu na těchto serverech