Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 17. září 2010

Před pěti lety: Sny a astrální cestování

Díky tomu, že jsem se opět ocitl na školení v Praze a ve stejné firmě, měl jsem tu možnost bydlet i ve stejném hotelu jako tenkrát před téměř pěti lety (příspěvek jsem o tom psal 2. prosince 2005 pod názvem Sny a astrální cestování (3.) kde popisuji jak příhodu se stanicí metra Háje, tak i příhodu s hotelem)


Příchod kolem Snack baru
do jídelny na snídani
Za těch pět let jsem se o tom snu nějak moc nepřemýšlel, i když v hodinách děsu, které mě vyjímečně přepadnou mě napadaly podivné myšlenky.

Ta první (nejrozumnější) byla o tom, že školení do oné firmy (jejíž jméno nechci vyslovovat) jsem jezdil už dříve, ale tehdy sídlila na jiné adrese a tím pádem využívala podobně levný hotel v její blízkosti - tehdy cca 600 Kč na noc a snídani. Dříve ve svých předchozích zaměstnáních jsem na školení nejezdil, a ani s jednou školou jsme na noc v Praze nebyli... Proč se mi tedy zdálo o druhém z hotelů a jeho jídelně před její první návštěvou, to netuším.

Mám takový dojem, že celý ten sen byl o tom, že se nedalo uniknout pryč - či se nedalo uniknout do pokojů a je fakt, že už před pěti lety byl prostor mezi recepcí hotelu a jídelnou předělen příčkou a pronajmut nějaké soukromé firmě, takže se na jídlo chodí vnějškem. A sny o nemožnosti úniku mě obvykle stresují...

Jídelna
 Za těch pár let od dob první návštěvy se v hotelu samém nezměnilo prakticky nic, takříkajíc to jede samospádem, chodba k jídelně je stále taková studená a neosobní a nemám z ní úplně nejlepší pocit, ale v jídelně byla přidána svítidla s úspornými žárovkami a ty mají měkké světlo. Je to neuvěřitelné, ale i taková drobná změna dokázala jídelnu zútulnit, takže jsem se dnes přemohl a nasnídal se čelem ke třem světlům na baru, jenž jsem v onom snu označil za světla způsobující problém ...